Fuktskada i framvägg Solifer - 87 / av FamiljenQ

 • 4 svar
Fuktskada i framvägg Solifer - 87
2021-07-19 kl 13:23

Hej! Jag såg nu att jag fått en fuktskada ovanför fönstret i framväggen samt på sidorna av fönstret fram. Regeln ovanför fönstret är helt rutten och trycker man på fönstret eller väggen så är den helt mjuk. Under fönstret samt ovanför i taket verkar det ok.

Min fråga är går det att använda husvagnen som vi hade tänkt i ca en vecka, jag menar är det någon bärande del i konstruktionen just där eller tror ni husvagnen håller för att köras med? Självklart kommer det åtgärdas (eller skrotas) efter semestern men hinner inte innan. Det som verkar hålla ihop den är själva fönstret och plåten på utsidan.

Som sagt under fönstret och kofferten känns ok, samt taket ovanför. Resten av vagnen är ok.

Känns trist att behöva ställa in semestertripp också. Så frågan är bara om det kommer gå att köra med vagnen eller om det är risk att den faller ihop som ett korthus? Vi hade tänkt köra ca 80 mil totalt.

2021-07-20 kl 10:33

Vagnen lär knappast falla samman för detta. Det finns fler reglar som bär. Men det är förstås en försvagning, så du har helt rätt som tänker att något får göras i framtiden.

Går det att komma åt att skruva en regel tvärs över vagnen, på insidan, i sånt som är friskt? Hur det ser ut spelar väl ingen roll för denna tillfälliga lösning. Det blir ju ett extra stag i så fall.

2021-07-21 kl 07:45

apersson850 skrev:
Vagnen lär knappast falla samman för detta. Det finns fler reglar som bär. Men det är förstås en försvagning, så du har helt rätt som tänker att något får göras i framtiden.

Går det att komma åt att skruva en regel tvärs över vagnen, på insidan, i sånt som är friskt? Hur det ser ut spelar väl ingen roll för denna tillfälliga lösning. Det blir ju ett extra stag i så fall.


Jag har tänkt på det också. Men eftersom jag inte är något proffs på sånt här så är jag rädd för att det i stället för en förstärkning blir en extra belastning om jag skruvar fast den på fel sätt.

2021-07-21 kl 10:13

Jag pratar om en regel, inte en stor planka. Typ 22*45 eller så. Ett par meter sådan regel väger inte mycket.

 • 4 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206