Tabbert: Nya former från Tyskland

Publicerad: 2017-11-07   Uppdaterad: 2023-04-18

Tabbert experimenterar med design och fyller på med fler planlösningar. Flera modeller får en uppfräschning, och det inte bara på ytan.

Tabbert: Nya former från Tyskland
Nya Knaus Deseo byggs med samma teknik som lättviktsmodellen Travelino. Den kan beställas nu och levereras från februari 2018. Grundpriset är 19.890 euro.

2006 lanserades Knaus Deseo med slogan ”Liten budget, stor frihet”. Nu, tolv år senare, sker ett generationsskifte då Deseo får ny design från grunden, byggd med samma lättviktsteknik som förra årets nykomling Travelino. Knaus Deseo är husvagnen för den aktiva människan som ägnar sig åt extrema sporter, bland annat motocross.  

På husbilssidan lanserar Knaus specialversionen ”Live” som en extra välutrustad version för den prismedvetne konsumenten. Den baseras på modellserierna TI, Wave och Traveller, med tre planlösningar i vardera serien. På utrustningslistan finns bland annat uppvärmd gråvattentank, Truma iNet och lackerade stötfångare. Instegsmärket Weinsberg gör sitt bredare utbud av husbilar ännu bredare med nya CaraSuite. Standard på den nya modellen är höj- och sänkbar taksäng och 15 centimeter extra takhöjd. Carasuite finns i fyra olika planlösningar med både dubbelsäng, enkelbäddar och drottningsäng.

Tabbert: Nya former från Tyskland
Knaus Traveller är en klassiker i Knaus husbilsprogram. Nu fås den och två andra serier i utförandet ”Live” med extra mycket utrustning till ett bra pris.

Fjolårets nylansering Caracompact Edition Pepper har blivit en stor succé och till 2018 fås den med 16-tumshjul, nytt multimediasystem och navigationssystem. Carabus Edition Fire är en specialversion på plåtisen Carabus, utrustad med höj- och sänkbara stolar, 15-tumshjul, solpaneler, utdragbart bord och förtält. 

Bland husvagnarna tillkommer Caraone 420 QD med dubbelsäng och dinette, samt specialutgåvan Caraone Edition Ice som finns i 740-karossen. Med Alde vattenburen värme samt golvvärme är dessa modeller gjorda för nordiskt klimat. Ny planlösning i Edition Ice är 740 UWF med två fåtöljer och TV i vagnens mitt. 

Premiummärket Tabbert uppdaterar den utvändiga designen på samtliga sina modellserier. Rossiniserien utökas med två nya planlösningar, 490 TD med dubbelsäng och 520 DM med barnkammare. Rossiniserien får också en ny inredning. I Pucciniserien tillkommer 490 TD. 

Tabberts bästsäljare Vivaldi fås nu i en ”Finest Edition” som är utrustad med bland annat lättmetallfälgar, myggnätsdörr, golvvärme och arm för platt-tv. Retromärket T@B förändras endast i detaljerna, med rymligare sittgrupp i L 400 TD samt djupare diskho. 

Tabbert: Nya former från Tyskland
Weinsbergs senaste tillskott i husbilsflottan heter Carasuite och finns i fyra modeller med olika planlösningar.
Tabbert: Nya former från Tyskland
Weinsberg Caraone Edition Ice är gjord för nordiskt klimat med vattenburen värme samt golvvärme.
Tabbert: Nya former från Tyskland
2016 lanserades Tabbert P.E.P som en ny frisk fläkt. Nu fås denna specialmodell även som P.E.P Red.
Rulla till toppen