Vatten och lampor / av Cabby 530

 • 4 svar
Vatten och lampor
2021-07-20 kl 23:14

Hjälp! Aldrig haft husvagn men har i dagarna övertagit en Cabby 530 TL 1984 efter min syster. Frid och fröjd de första dagarna på campingen, men efter några dagar slutade vattenpumpen fungera samtidigt med lampan på toan och lampan över ingångsdörren. Konstaterade att batteriladdaren gjort sitt och där sitter nu en ny. Batteriet är åter laddat men inget liv i ovanstående funktioner. Försökt hitta någon säkring utan framgång.
Finns något tips därute så vi får en bra avslutning på vår premiärsemester?

2021-07-21 kl 08:36

Fungerar någon annan 12V i husvagnen? Tänker annars om någon kommit åt huvudströmbrytaren till 12-volten. Vet inte var den sitter på just din Cabby - kolla med instruktionsboken, om den finns kvar. På vår Cabby 440 1987 satt den som en liten blank vippströmbrytare på gaveln av en soffa. Dvs väldigt lätt att komma åt av misstag... Kolla om din sitter på samma sätt.

Säkringarna på vår Cabby satt annars på väggen bakom batteri och laddare, i en garderob. Men kanske sitter batteri, laddare och säkringar på annan plats i din modell.

Ett annat tänkbart fel, om ovanstående inte hjälper, är annars dålig jordning. Leta upp var jordkabeln är fäst i ramen under husvagnen. Ta loss, gör rent och sätt tillbaka.

2021-07-21 kl 10:10

Jordningen i ramen brukar inte vara använd som återledare för sånt som lampan på toaletten. Den lampan sitter ju högt upp, och att då gå ner till rambalkarna för att hitta jordning blir mest krångligare.
Det är ett vanligare arrangemang för exempelvis trafikbelysningen bak, då den sitter långt från inkommande jordning.
Men visst kan det vara ett jordfel. Speciellt om dessa tre funktioner, pumpen och lamporna, sitter nära varandra. Då är det mer troligt att de har en gemensam jordpunkt. Eller om bara just de tre sitter långt från batteriet, så det är mer sannolikt att man utnyttjat chassiejord än dragit en kabel bara för jordningen.

2021-07-21 kl 11:59

Har du rätt i apersson850. Minns jag fick fixa jordkabelns anslutning till ramen en gång på vår Cabby, men det var nog som du säger trafikbelysningen som hade dött den gången.

 • 4 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206