Försäkringsbolag, vilket välja? / av ensomundrar

 • 3 svar
Försäkringsbolag, vilket välja?
2020-05-11 kl 19:27

Hej forumet
Imorgon blir familjen husvagnsägare för första gången i livet. Det är mycket att sätta sig in i och en sak är försäkringen. Husvagnen är nästan ny så det blir helförsäkring och jag har jämfört priser bland flera bolag och det skiljer en del i pris, dyraste är 30% dyrare än billigaste. Men den stora frågan är väl egentligen vad man får för pengarna. Finns det några försäkringsbolag som är bättre än andra när det kommer till skadehantering och ersättningar än andra bolag när det gäller husvagnar?

2020-05-11 kl 21:49

Den som söker han finner det här.

2020-05-12 kl 18:54

En sak att tänka på är att det kan vara klokt ha bil, husvagn och hemförsäkring i samma bolag. Dels får man rabatt då, men blir t.ex bilen stulen så ersätts allt man hade i bilen via hemförsäkringen. Har man samma bolag blir det bara en självrisk, har man olika bolag blir det två självrisker och två bolag att anmäla och förhandla med.
Har du assistansförsäkring på bilen och den behöver bärgas så tas husvagnen med om den är försäkrad i samma bolag, även fast den saknar assistansförsäkring. Är den inte försäkrad i samma bolag får du betala för bärgningen av den, alt ha en separat assistansförsäkring för den.

Vad det gäller skadereglering och ersättning har jag bara haft att göra med Länsförsäkringar och Folksam och båda har varit väldigt bra att ha att göra med. När en bil blev stulen och jag lämnade uppgifter på vad som försvann utöver bilen så påminde LF mig om att jag väl även hade bensin i bilen. Hade glömt den lilla detaljen i stressen. Det tyckte jag var schysst av dom.

 • 3 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1664 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 608 fristående campingplatser och 735 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

 • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206