Ställplats med campervan / av Selmas

 • 2 svar
Ställplats med campervan
2017-06-04 kl 16:47

Hej! Nybörjare på camping här som behöver råd. Jag och sambon har byggt om en VW T5 till husbil. Eller campervan som kanske är mer rätt benämning då den är mycket mindre än en vanlig husbil. Vi planerar resor både i norden och europa. Tanken är att vi ska försöka fricampa. Men tänker oss också att vi kommer stå på ställplatser och någon enstaka gång på campingplats. Har förstått att det finns lite skrivna och oskrivna regler på ställplatser och campingplatser. Vad säger dessa om man kommer med en såkallad campervan. Har hört om husbilsägare som ger onda ögat till husvagnar som ställer upp på ställplatser. Men jag tänker att med våran lilla VW T5 gör vi inte mycket besvär...
Någon som har råd att ge eller tankar kring detta?
Tack ☺

2017-06-04 kl 19:48

Du har en husbil! Inga problem att stå på ställplatser. Husvagnar är välkomna på många ställplatser, det är den som driver ställplatsen som bestämmer vilka fordon som är välkomna, inte husbilsåkarna. Reglerna på ställplatserna varierar, titta hur andra gör, prata med grannarna om det är något du undrar över. Anpassar man sig till omständigheterna och visar hänsyn så är det inget problem.
Det stora problemet är att populära ställplatser är fullbelagda redan vid lunchtid eftersom antalet husbilar ökar fortare än antalet ställplatser. Möjligheten/krav att boka plats i förväg börjar dyka upp vilket är en styggelse.

LAEN
 • 2 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206