Vinterförvaring-batteri / av MrM

 • 7 svar
Vinterförvaring-batteri
2020-09-27 kl 13:35

Tänkte köra vagnen till vinterförvaring nästa vecka. Det kommer stå i en lada med betonggolv. Hur hör jag med batteriet, Har ett nytt batteri och tänkte låte det sitta kvar. Lästa ngn stans att man kan skruva bort ena polen, vilken i så fall? Finns det ngn risk att få ström i sig när man skruvar bort polen?

Andra vinterförvaringstips uppskatts. Tänkt köpa ett par torrbollar. Ska man ha ett fönster på glänt? Eller finns det risk att gnagare tar sig in?

2020-09-27 kl 16:01

Om jag var du skulle jag ta ur batteriet under vintern. Kan du förvara den med lite underhållsladdning inomhus är det att föredra.

Ta bort minuspoolen först, sen pluspoolen, det ska inte ge någon stöt.

2020-09-28 kl 11:03

Beror ju rätt mycket på batterityp. Vanliga blybatterier i olika variationer är vanskliga att lämna i vagnen under vinterförvaringen. Finns inte möjlighet att underhållsladda är det näst bästa att ladda det fullt och koppla ifrån det.

Husvagnar har ju en grundventilation som du inte på ett enkelt sätt kan stoppa. Därför är det omtvistat att ha torrboll i husvagnen. Den samlar ju fukt från luften, men om hela tiden ny luft kommer in i vagnen blir det som att försöka avfukta hela omgivningen. Andra menar att torrbollen gör skillnad. Du kommer antagligen inte få något "vattentätt" svar på frågan. Å andra sidan är ju torrbollen rätt billig så om det ger ro i själen kan det ju vara värt det bara av den anledningen :).

2020-09-28 kl 12:11

Angående batteriet så kan det vara förståndigt att plocka ur det om du inte har möjlighet att underhållsladda det på uppställningsplatsen. Å andra sidan är det många husbilsägare som inte kan göra det då batteriet kan sitta väldigt illa till och inte lätt att plocka ur.

2020-09-28 kl 14:55

Dåligt laddade syrabatterier kan frysa sönder.
Det räcker förstås att ta bort minuspolen, eller bryta batterifrånskiljaren, om sådan finns.
Men frostfri förvaring är att föredra.

En torrboll sänker fuktigheten något, men som sagts ovan, det fylls på igen, kontinuerligt. Enda sättet att hålla en lägre relativ fuktighet är att hålla en högre temperatur än omgivningen.

2020-09-29 kl 08:00

Utöver vad som redan sagts, det finns ingen anledning att lämna ett fönster på glänt. En husvagn är så välventilerad ändå och övriga ventiler ska ha skydd mot gnagare. Kan vara bra att kolla upp så dom är hela.

Andra vinterförvaringstips. Se till att pumpa upp däcken lite extra, närmare sitt max tillåtna tryck, (står på däcksidan) så klarar dom bättre stå under vintern utan att ta skada. Öppna kylskåpsdörren, så det inte blir dåligt lukt i kylen. Det jag kommer på just nu...

2020-09-29 kl 16:41

Vevar man ner fötterna ordentligt så bär de en hel del av vagnens vikt också.

 • 7 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

 • Husvagn & Camping 2021-06

 • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206