Funderingar runt värme och ventilation / av kattjaevel

 • 5 svar
Funderingar runt värme och ventilation
2010-01-30 kl 09:38

Som så många andra har vi en vagn som är stor. Vår är godkänd för 6 pers (ventilationen) och där finns 2 takluckor och 4 elektroluxventiler. Att dessa släpper ut stora mängder värme syns då man skall skotta taket. Nu till tankarna. Att sätta igen ventilation ska man ju inte göra. Om jag täpper för 2 elektrolux så får jag bättre värme och jag tror inte att vi dör då vi är 2 pers i en 6 personers vagn. Sedan undrar jag över kylskåpet. OM jag bara använder el så kan jag väl sätta igen ventilationen som enbart har medkylskåpet att göra. Rätta mig gärna om jag fel

2010-01-30 kl 09:54

Ventilation som är standard skall man alldrig sätta igen den bör ju vara utprovad till just det utrymmet. till kyskåpet brukar följa med vinter lucckor när man köper vagnen, så dom kanndu sätta för gallerna utvändigt men låt bli annan ventilation som är standard är där upptaget någon extra ventilation av något slag så bör du kunna täppa till dom tillfäligt.

2010-01-30 kl 10:57

Anledningen till att du ser när du skottar att värmen går ut är att ventilationen fungerar som den ska. Att ändra på ventilationen är förenat med livsfara.
Har du HEKI luckor finns det insatser som hjälper till att minska värmeförlusterna. Själv har jag installerat Fiamma Vent i min vagn och till det finns det plattor och ram som sätts på insidan av takluckan för att minska värmeförlusterna OCH bibehålla ventilationen.

2010-02-01 kl 09:09

Kylskåpet behöver också sin ventilation för att kunna göra kyla men givetvis mindre på vintern då skillnaden i temp på kondensorn och den omgivande luftens temperatur är stor.
på sommaren kan man få problem när det är varmt med för litet luftflöde som kyler och då många förbättrar med en liten fläkt.

2010-02-01 kl 14:08

Ventilationen ska du inte röra! Tilluft och utluft är balanserad från fabrik för ett luftflöde som gör att t ex inte får kondes i vagnen. Att ni överlever eftersom vetilationen är anpassad för sex personer tror jag nog. Men du kommer få en klart försämrad luftkvalitet i vagen.
Kylskåpet ska du helt klart täcka med vinterluckorna som följer vagnen. Gör du inte det kan kyskåpet sluta fungera eller gå ner kraftigt i kapacitet då det via ventilationen får signal om att det är väldigt kallt i kylskåptet och därför dra ner effekten.

 • 5 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206