• 4 svar
Gasol - säkerhet
2010-01-12 kl 15:58

Nyss hemkomna efter en tur med husvagnen upp till fjällen under nyår och trettonhelgen vill jag ta upp frågan om säkerhet med gasol vintertid. Eftersom vi inte ställer upp husvagnen på säsong utan låter den rulla även vintertid, har vi två stycken gasolflaskor med på resan. Flera av våra grannar på de campingar vi bodde på, hade husvagnen uppställd på säsong.
Det jag vill komma till är mängden gasol som förvarades på flera av campingtomterna, framförallt de som även värmde upp förtält och andra tillbyggen. Flera som jag pratade med hade förutom 2 tuber i vagnen, en eller två tuber till gasolvärmaren i förtältet. Enligt MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) får högst två behållare av typen P11 (2x26 liter) förvaras i en husbil/husvagn. Pratade med en på räddningstjänsten, och enligt honom räknas förtält till husvagnen, och har han rätt innebär detta alltså högst två stycken tuber per campingtomt.
I andra trådar pratas det om säkerhet på camping när det gäller säkerhetsavstånd mellan enheter, men jag har inte funnit någon diskussion kring detta som jag anser vara väl så viktigt om olyckan skulle vara framme.

2010-01-16 kl 08:47

Detta är et problem som man borde taga itu med liksom man har gort med avstånden mellan vagnarna, allting som berör säkerheten på campingar är viktigt det är ju främst campingägarnas ansvar om inte camparna förstår vad det rör sig om, det ärväl i huvudsak vinter problem och på lång liggare områden(så kallade campingar) vi var 20 år långliggare på fritidsområde om sommaren och där var det tvärt om där ar ingen gasol i vagnarna, utom ibland till uppvärmning i tältet oxo grillarna natuligtvis.

2010-01-16 kl 13:44

Duberovän. Vad påtalade jag för dej i gårdagens tel.samtal där jag hade synpunkter på och vet mycket om hantering med gasol ,,,och hanteriingen kring gasolen..Under mina år har jag sett och påpekat men det räcker inte. Enligt mitt förmenande måste det till en ändring....Som det nu är kan det finnas upp till 4 st tuber i ett ekipage ( hur många då ).?????? Tänkvärt som tusan.. E. på Ö.

2010-01-16 kl 22:02

Som gäst så räknar jag iskallt med att min granne högst har två tuber i kofferten. Inte flera utspridda.
Men de kanske har två i kofferten, en tub extra för byte när gasolomkopplaren gjort sitt och en till i förtältet till gasolkaminen. Låter väldigt farligt.

 • 4 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206