Tips på hygglig TV i storleksklassen 28" / av LJN

 • 7 svar
Tips på hygglig TV i storleksklassen 28"
2019-08-10 kl 12:12

Har haft Netonnet,s populära Andersson 24" TV och som även stödjer 12 volts matning via särskild kabel. Är en hygglig Tv, har kanske lite för mycket blåtint i bilden som är svår att justera bort och ljudet är ganska tunt. Men, man kan inte få allt för drygt 2000.-

Jag vill gärna ha så stor bild som tv-platsen i vagnen tillåter. 32" finns massor att välja av men tyvärr så blir dom några centimeter för breda för att få till ett snyggt montage. Började att leta efter 28" modeller och det var inte lätt att finna lämpliga modeller, helt klart en Tv-storlek som håller på att försvinna i Sverige.
Den här LG:n dök upp och då jag har goda erfarenheter av vår 32" LG köks-tv så varför inte ? IPS panel med utmärkt färgåtergivning samt bra betraktningsvinklar, kanske inte den bästa "svärtan" men... https://www.mobilyx.se/lcd-monitor-lg-28mt49s-pz-27-5-tv-monitor-panel-ips-1366x768-16-9-8-ms-tuner-tv-speakers-colour-black-28mt49s-pz.html

Och nu är den installerad och den är helt OK, IPS panel för behaglig bild med bra betraktningsvinklar och färgåtergivning. Har tom. ett par Isf bildlägen, natt och kväll från fabrik. Kväll ser riktigt bra ut, alla bildlägen går att finjustera ytterligare. Hyggligt ljud och Netflix + HBO apparna fungerar utan strul. Använde min Iphone som wifirouter vid testtillfället. Sitter monterad på ett vikbart TV-vesa 100 fästen som spänns ihop med ett spännband vid färd så att TV ligger dikt mot vägg. Har monterat självhäftande cellgummibitar på baksida tv vid hörn så att det inte blir några skavmärken mm. på väggen.

Negativt, det lilla jag sett så kan scalern vara den svaga komponenten när bildmaterialet är lite sämre. Men som helhet är det avsevärt bättre Tv än den Anderssson 24" 24511HD som blev ersatt.

Denna modell drivs av extern 230V nätdel som lämnar 19V / 2,1 A ut och ansluts via en DC-propp på baksida TV. Så jag ska nog få till en 12V -> 19V lösning på något sätt:)

Bild

/Lennart

Är nybliven campare på äldre dar. Har en Solifer Finlandia 560 LB 2007 som har moderniserats med ny teknikutrustning.
2019-08-10 kl 12:55

Jag har också en Anderson i min vagn. Att den är lite mindre gör att den går att vika undan så den ligger parallellt med den ena väggen över TV-hyllan. Den behöver alltså inte sitta diagonalt för att få plats.

När jag kör snäpper jag av TV:n och stuvar den. Fästet är lätt att demontera.

2019-08-12 kl 06:32

LJN jag kör med en ställbar laptop adapter till min TV. Liknande denna:
https://www.teknikmagasinet.se/produkter/hemteknik/batterier-laddare/laptopladdare/x-power-biladapter-laptop-90w

2019-08-12 kl 10:23

David skrev:
LJN jag kör med en ställbar laptop adapter till min TV. Liknande denna:
https://www.teknikmagasinet.se/produkter/hemteknik/batterier-laddare/laptopladdare/x-power-biladapter-laptop-90w


Ser intressant ut, spänning ut är den ställbar? 19 V och runt 2A är mitt behov?

Hälsningar, Lennart

2019-08-13 kl 06:15

Den jag har ställer man spänning på genom att byta en liten plastplugg på adaptern. De flesta nya verkar byta spänning beroende på vilken DC-plugg man använder. Då måste man kolla att pluggen som ger 19V passar till TV:en.

2019-08-13 kl 10:44

Bland datorer, som de här laddarna egentligen är avsedda för, har det utvecklats en de-facto standard för kombinationer av olika kontaktdon och spänningar. Det är därför den konstruktionen fungerar.

Jag vet inte om man börjat följa samma princip på TV-skärmar. Den TV jag har gör det i alla fall inte.

2023-01-12 kl 08:59

Det låter som om du beskriver en justerbar nätadapter för bärbara datorer som kan användas för att driva TV:n. Den här typen av adaptrar kallas också för "universella" eller "multispänningsadaptrar", eftersom de kan justeras för att ge ut olika spänningar och strömstyrkor för att matcha de specifika strömkraven hos en mängd olika enheter, inklusive bärbara datorer och TV-apparater.

Det är viktigt att notera att det kanske inte är säkert att använda en justerbar nätadapter för bärbara datorer för att driva en TV, eftersom TV:n kan kräva en annan spänning eller strömstyrka än vad adaptern kan ge. Det är också viktigt att se till att nätadapterns kontakt är kompatibel med TV:n.

Det rekommenderas att du använder den adapter som tillverkaren tillhandahåller för din TV, eftersom den har utformats särskilt för att ge rätt spänning och strömstyrka för din TV och har rätt kontakt.

Du kan få en justerbar nätadapter för bärbara datorer från:

https://www.pricerunner.se/cl/528/Batterier-Laddbart
https://soldfy.se/tillbehor/datortillbehor/laddare
https://www.prisjakt.nu/c/laptops-barbara-datorer
https://fyndiq.se/s/?q=dator%20laddare&sort=relevance

 • 7 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-04

 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206