Toalett läcker Kabe / av Kabe ädelsten

 • 5 svar
Toalett läcker Kabe
2020-06-16 kl 19:54

Hej
Har blivit med husvagn igen och har en fråga om funktionen på Kabe toalett. Toan heter Thetford och vid spolning så rinner vattnet över golvet.
Finns en spak fram som kallas " ventilspak" Vet inte vad den är till för och varför läcker vattnet ut?
Vagn: Kabe Ädelsten

2020-06-16 kl 20:34

Spaken är nog den som öppnar ner till själva toatanken. När du inte använder toaletten är det stängt ner till tanken. Det ser du när du lyfter på locket. Drar du i spaken ska det öppnas ner till tanken.
Det är ganska vanligt att tanken inte trycker tillräckligt mot toalettens överdel, så det rinner mellan överdel och tank. I min vagn fick jag shimsa lite under tanken, för att den skulle ligga mot tillräckligt. Du kan behöva byta packningen på tankens överdel för att få det tätt.
Har du luckan mellan stol och tank öppen när du spolar är risken att det läcker mindre. Det är ju fritt fall ner då.

Om nu detta har hänt bör du ta ut tanken och kolla om det är torrt under den. Det brukar rinna ut där nere också, om det läcker.

2020-06-16 kl 22:55

Tack för tipset, ska kolla imorgon

2020-08-02 kl 22:01

Fick läckage på golvet i toan sen man spolat. Det visade sej vara magnetventilens anslutningsmutter som spruckit. Tog en mutter från en gardena slangkoppling och ersatte den spruckna, samma gänga funkar bra.

2020-08-03 kl 05:47

Muttern i min fick jag också byta för några veckor sedan. Men det var lögn att få ut stosen från slangen, så jag köpte ny stos, mutter och packning. Dessa finns som separat reservdel. I mitt fall var den gamla packningen hård och besvärlig också. Den nya är mycket mjukare och tätar bättre.
Nu är det snustorrt under min toalett.

För att säkerställa tätheten mellan toasitsen och tanken har jag också lärt mig att man ska egentligen byta packningen vart femte år och silkonbehandla den varje.
Butt har jag inte gjort, en en omgång silikon fick den. Dessutom kan man lägga en 6 mm mjuk luftslang, tillklippt i lagom längd, inuti packningen. Då trycker den lite bättre mot toastolens undersida.
Slutligen ska inte tanken stå intryckt under stolen när den inte används, så packningen behåller sin spänst. Det där sista är det nog inte många som följer, men det rekommenderas tydligen.

 • 5 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

 • Husvagn & Camping 2021-06

 • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206