Barnfamilj 1 vecka i husbil, vart ska vi?! / av Anonym 1269721045

 • 10 svar
Barnfamilj 1 vecka i husbil, vart ska vi?!
2015-05-11 kl 15:16

I sommar ska min familj och jag testa husbil en vecka. Tidigare har vi hyrt husvagn och testat att campa men då hållt oss till campingplatser på en vecka.
Denna gång så tänkte vi vara mer rörliga och röra oss varje dag men max 1-2 timmar körning per dag (utom kanske första och sista dagen).
Vi har 3 barn varav en är 3 år, därav körtiden.
Utgångspunkten är stockholm och vi vill helst söder, sydväst eller väster.. :)
Det viktigaste är denna gång inte campingplatserna utan mer det runtomkring som staden, naturen eller stranden.

Är det någon som gjort något likande och vill tipsa om en lämplig "turné" för oss?

2015-05-11 kl 20:34

Vänern runt är en trevlig tur, fina ställen att bo på och mycket att se samt fina bad. Kan förlängas med västsidan av Vättern där Hjo är en pärla.

2015-05-11 kl 21:05

Kolmorden, stegeborg, söderköping, borensberg, motala, runda vättern och fortsätt följa Götakanal, Karlsborg, Mariestad, och ner till kinnnekulle, skara, jönköping, gränna och hem. Fint mest hela vägen. Lycka till!

2015-05-12 kl 20:21

Runt Vättern är väldigt fint som Ågren skrivit men om inte tiden räcker så i Karlsborg åka utefter vättern ner till Hjo sommarstaden, Jönköping och sen antingen E4 vid vätterns kant eller gamla riks1:an förbi äppelodling till Gränna, Över till Visingsö med Remmarlag (lilla turen), lekland mm. sen hem. Nackdel med vättern är att den är kall om ni vill bada, är det 15 grader så har ni tur =)

2015-05-12 kl 22:28

Börja i Söderköping vidare ned mot Småland.. Västervik, Vimmerby, Eksjö, och ni har en riktigt bra början.." Sörping" med glass och Ramunderberget, Västervik med dess vackra skärgård och stad, Vimmerby med Astrid Lindgrens Värld, Katthult, Bullerbyn mm, Eksjö för Trästaden, vidare mot Jönköping och Vätterbygden..
Det finns en mängd barnvänliga campingar på den sträckan., vilket kan behövas för att barnen ska orka med..

2015-05-12 kl 22:31

Kalmar slott, arrangerar barnens slott varje sommar. Här tillbringade vi en heldag med två barn i 10-årsåldern och de var mycket nöjda med aktiviteterna. Kolla hemsidan för mer information. Även vi vuxna uppskattade slottet.
Vi bodde på Stensö camping, inte världens fräschaste camping men promenadavstånd till slottet och bra badplats.

Har ni tagit er till Kalmar ska ni naturligtvis inte missa husbilsvänliga Öland, många bra ställplatser och besöksmål som passar barnfamiljer, Eketorps fornborg, fyrarna, Trollskogen, Ölands djurpark med vattenland och mycket mer. Är vädret bra finns alltid badstranden överallt runt ön. På Öland är alla avstånd korta.

LAEN
2015-05-14 kl 06:50

Tack för alla bra svar. Ett annat alternativ vi är inne på är att ta oss ner mot västkusten, norr om göteborg (med ett stopp på vägen). Hur är det? Är det mycket folk? Detta är första veckan i augusti..

2015-05-14 kl 19:58

abaader77 skrev:
Tack för alla bra svar. Ett annat alternativ vi är inne på är att ta oss ner mot västkusten, norr om göteborg (med ett stopp på vägen). Hur är det? Är det mycket folk? Detta är första veckan i augusti..


Campingplatserna dör nästan i sverige när det blir augusti. Inte bokstavligen men....
Det brukar sällan vara några problem med att få en plats iaf. Det kan ju ha sin charm det med när det är lite lugnare på en camping. Tyvärr blir ju augustikvällarna även lite kallare.

2015-05-14 kl 23:33

Vi åker gärna till Edsviks camping utanför Grebbestad den kan jag rekommendera. Annars åk till Daftö i Strömstad med vattenland som barnen kommer att gilla.
////Xon

2015-05-15 kl 10:00

Västkusten är verkligen fin, en resa från Göteborg upp till Strömstad erbjuder många fina stopp. Tyvärr måste man förboka om man ska vara säker på att få plats på campingarna. Det gäller definitivt första veckan i augusti, andra veckan kan det lätta lite.
Det finns flera fina ställpatser på Ökerö och Hönö. Ställplatserna kring Smögen och Lysekil är hårt belagda. Längre norr ut upp mot Strömstad är det ont om ställpatser men tex i Grebbestad går det att stå en natt på långtidsparkeringen.
Beträffande Edsviks camping, läs gärna min recension i campingkatalogen.

LAEN
 • 10 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206