• 2 svar
Campa utomlands
2013-03-21 kl 09:15

Hej jag tänkte starta en tråd gällande camping utanför sverige, förra sommaren hade vi vår första resa utomlands och det var massor av information man skulle behövt innan resan som tex lite referenser på vad det kostar att övernatta i olika länder, hur mycket kan man räkna med att bilen drar sevärdheter mm

Vår resa färra året gick genom tyskland, och österrike ner till Gardasjön och venedig och det blir säkerligen Italien igen om inte någon kommer med bra tips här

Ekipaget vi körde med förra året var en saab 9-5 diesel 08 med en solifer 550 glt 92, förbrukningen för denna lår på ett snitt 0,8 l/mil

2013-03-21 kl 10:16

Vi har också dragit ner till Wien, Venedig och en tredje sommar blev det Kroatien. Visst är det mycket att tänka på, men tjusningen kan också vara att låta Gps-tanten välja campingar. Hon har även bistått med sevärdheter.

De campingar vi tänkt stanna kanske en vecka på, brukar vi hemma söka på internet och där jämföra campingavgifter. Annars övernattningar under ner och hemresan är det lite tjusning att inte veta något om.

Dagsetapper brukar bli så att vi kör aldrig längre än till 15-tiden innan vi väljer camping. Då har man lite tid att koppla av och se sig om där man stannar för natten.

Det vi brukar förbereda är att ha lite kontanter i beredskap till vägavgifter och sådant som man snabbt vill passera. Sedan har vi tillräckligt med vatten i vagnen för att kunna pausa ca var 20e mil och ta sig en kaffefika.

 • 2 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206