• 23 svar
Husvagn i Europa
2016-02-21 kl 17:33

Vi är en familj med 3 barn i åldern 9 år,5 år och 7 månader som väntar på att vår husvagn ska levereras. Vi planerar för en resa i Europa fr.o.m. Mitten på maj och 8 veckor framåt. Nybörjare som vi är så önskas tips på bra resemål, barnvänliga campingar m.m
Vad har ni för erfarenheter av Italien, Kroatien?

2016-02-22 kl 17:35

Nybörjare med ett barn som inte är ett år ens ,som tänker vara iväg i 8 veckor det var inte illa. Har ni bott i en husvagn tidigare annars kanske det kan bli problem som ni inte har tänkt på. Legoland och deras camping samt Disney land i Paris och camping Jablines är bra och ligger hyfsat nära. I Hamburg finns väl bara en camping men den duger och i Hamburg får man inte missa världens största modelljärnväg. Vi har inga erfarenheter från Kroatien men alla pratar bra om det. Har där emot erfarenheter från bla Österrike Franska rivieran södra Tyskland samt lite Italien Med både husvagn och tidigare med tält. Finns både bra och dåliga campingar precis som i Sverige. Tips ta med barnens önskemål och ha provat er husvagn innan en så lång resa. Lycka till!

2016-02-22 kl 19:24

552 uk:
Vilket begåvat emottagande av en som tänker dela sitt intresse med oss andra som gillar detta liv.
Du började möjligtvis som full lärd, men alla gör inte det.
Jag har haft husvagn sedan 1990 och lär mig fortfarande.

Fram.Lyck:
Är helt övertygad att det kommer gå bra för Er.
Jag har inga erfarenheter av vare sig Italien eller Kroatien, men hjälper Er gärna med andra "nyböjarfrågor"

Mvh.
Jens

2016-02-22 kl 20:34

Ingen börjar som fullärd och ingen blir det någonsin!

Mitt råd till nybörjare är att göra några kortare helgutflykter.
- lära sig hur man hanterar vagnen
- testa att sätta upp ev förtält
- lära sig vilka grejor man behöver/inte behöver, tänk på lastvikten
- "bo in sig" i husvagnen

Sedan är ni förhoppningsvis redo för det stora europaäventyret.

Ni kanske inte räknar Danmark till Europa men jag vill i alla fall tipsa om danska västkusten, fina stränder och bra campingar.
Vill ni ha en behaglig resa så boka plats på campingarna i förväg, att komma fram till en fullbelagd camping sent på dagen med tre trötta och hungriga barn är ingen höjdare.
Slutligen, planera inte för långa dagsetapper med tanke på familjesammansättningen.

LAEN
2016-02-22 kl 21:25

Var ej fullärd som nybörjare och är det inte än. Men häller med LAEN börja i liten skala och det var så jag menade i all välmening. Öva är ett sätt att undvika problem.

2016-02-22 kl 23:20

Tack för era inlägg! Vi har tidigare rest med både husvagn och tältar så menade väl egentligen att vi är nybörjare att resa i Europa. Sen lever vi efter novisen att se möjligheterna istället för problemen. Misstag kommer med all säkerhet att göras, men på det viset kan man lära sig mycket!

2016-02-23 kl 06:14

Misstag gör vi alla.

Jens

2016-02-23 kl 13:15

Italien har vi besökt med barn, Venedig och Sanremo. Flera barnvänliga campingar att välja på.

2016-02-23 kl 14:49

Som Pierre säger så har Italien många trevliga campingar. Vi har varit på Marina DI Venezia som ligger på en lång udde utanför Venedig. Stort vattenland finns och även barnpool för de lite mindre barnen.

I Kroatien har vi besökt Park Umag på Istrehalvön och de har också vattenland. Längre söderut på fastlandssidan har vi fastnat för camping Stobrec strax utanför Split. En suverän camping men utan speciellt mycket för barnen.
Lycka till med Europa

2016-02-23 kl 16:07

Hej, att åka i Europa går jättebra även med små barn och det fungerar bra om man stannar i tid och söker plats. Gör inte som många svenskar, komma indundrande vid 21 tiden. Att boka plats på campingarna förstör en stor del av nöjet för då kan man ju inte göra de spontana sakerna som är en stor del av resan. Som redan sagts i tråden så är Marina di Venezia en mycket bra campingplats för barnfamiljer. Jag hoppas vi ses där i sommar, vi åker dit en vecka före midsommar och stannar tre veckor. Hälsningar, brandis.

2016-02-23 kl 19:42

Va roligt att fler rest i Europa med barn :)
Pierre: är det någon specifik camping ni var extra nöjda med? Nått vi inte bör missa att se?

Ostbergr: är Italien eller Kroatien att föredra?

Brandis: vilken väg ner är smidigast? Eller finast kanske?

Tack snälla för all info, den uppskattas verkligen!

2016-02-23 kl 21:29

Vi åker från Köping och tar Stena Line från Göteborg. Salzburg och Tauerntunneln är smidigast tycker vi för det är mindre med lastbilstrafik i Tauerntunneln än över Brenner. Vilken väg som är finast beror en hel del på väderleken. Är det regn så spelar det ingen roll. Vi har varit i både Kroatien o Italien men vi trivs bäst i Italien. Med vänlig hälsning,.

2016-02-23 kl 22:40

Vi har varit i Italien en gång och Kroatien tre gånger. Kroatien tycker vi är trevligt med väldigt fint badvatten. Sedan har vi ju alla nationalparker där med trollsk natur. Ja det blir Kroatien fler gånger framåt just med tanke på vattnet. Sedan får man inte glömma hur trevligt det är att gå till slaktaren i butiken och köpa härliga korvar eller färskstyckat kött till grillen. När det gäller grillning så får man inte grilla med kol eller briketter på de flesta campingarna i Kroatien, så en smidig gasolgrill är bra att ha med sig.

2016-02-24 kl 00:36

För barn så är nog Italien bäst med sina fina sandstränder.Lignano,Bibione är fina ställen,där http://www.campingsabbiadoro.it/en/ är en mycket bra och billig och bra plats.

2016-02-24 kl 12:55

Vad sägs om en nöjespark på vägen ned eller hem? Heidepark Soltau söder om Hamburg ligger väldigt bra till för ett stop på vägen. Campingen Auf der Simpel ligger suveränt - pool och 15 minuters promenad till parkentrén.

Europapark i Rust staxt norr om Freiburg är nog den bästa i Europa, stor parkering för husbilar och husvagnar med alla faciliteter, promenad till entrén ca 20 min eller det lilla minitåget från parkeringen.

2016-02-25 kl 00:57

Håller med om Europapark ,ett måste om man har barn.Campingen är som att komma till vilda västern med saloon och allt annat.Och nöjersparken går inte av för hackor heller där allt ingår när man betalat inträde.Bästa nöjespark vi varit på.

2016-02-26 kl 13:56

Jag har inte varit där själv, men läst om flera som skrivit att campingplatser i Kroatien ofta är trånga. Kan vara värt att ha i åtanke om man har en stor vagn. Är man fem stycken i familjen är den antagligen inte riktigt liten i alla fall.

2016-02-26 kl 16:22

Ja generellt är det trångt både i Kroatien och även i Tyskland. Kanske inte platserna i sig men vägarna inom campingarna är ofta både smala och tvära. Nu skall det inte avskräcka för man får hjälp av andra campare när det behövs. Vi satsade på en moover istället för AC, och det har vi inte ångrat.

2016-02-27 kl 09:36

Man kan alltid välja lite större campingar, t.ex. Park Umag, där är det lätt att ställa upp vagn, generösa ytor och "allt" finns.
Bra camping att utgå ifrån att göra utflykter på Istrien.

Det var väldigt lätt att köra ned till Kroatien, förvånansvärt lätt.
Utnyttjade campingar och ställplatser under resans gång.
På dessa var de sanitära utrymmena i mycket gott skick och väldigt fräscha.
A-O är att inte stressa och aätta upp mål att man måste hinna fram till, köerna på vägarna kan vara långa, men det rullade ändå.

2016-03-02 kl 12:13

Jätte tack för alla tips!

Kanske får bli en kombinerad resa av med både Kroatien och Italien. Ni som varit på marina di venezia har ni bokat innan? Vi fattar inte riktigt deras bokning.

Ni som har erfarenheten, när är en bra period att åka? Vi har planer att åka nån gång mellan 1/6-18/8 måste dock va på Öland v.28 då vi har bokat böda sen länge! :)

2016-03-02 kl 14:09

Åk den 1/6 så får ni 5-6 veckor innan Böda, dessutom hinner ni före högsäsongen, lägre priser och inte så mycket folk. Tror att ni klarar er bra utan att boka under den tiden.
Tittade på marinas sida, det ni ska välja är Emplacement då får ni se en karta över vilka områden ni kan boka.

2016-03-03 kl 08:10

Håller med mrcool. Då kan ni också använda ACSI-kortet. Lågt pris och bra koll på prisbilden på campingarna.
Vi kommer att använda det under vår Normandieresa i sommar.

Drar med en VW Tiguan 2,0 TDI 2021och efter hänger numera en Adria Alpina 753 HT 2021.
När vi inte drar omkring så står vi, sommar- som vintersäsong på Sollerö Camping.
Bloggar lite då och då på: https://hjulhuset.bloggo.nu/
2016-03-03 kl 09:06

Hej, Fam.Lyck. Ni är välkomna att ring mig om ni har frågor om Marina di Venezia. 070 6370178 brandis.

 • 23 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206