• 3 svar
Nordkalotten 2015
2015-07-10 kl 16:40

Hej!

Precis hemkommen från en treveckorsresa till Nordkalotten. Resan gick från Kalmar upp längs Norrlandskusten mot Pite havsbad och sedan vidare in mot Älvsbyn, Jokkmokk, Gällivare och Kiruna. Bra väg längs kusten dock betydligt sämre när vi körde inåt landet mot Kiruna. Från Kiruna till Karesuando var det mycket vägarbeten men annars var vägen okej. Från Karesuando till Kilpisjärvi och Treriksröset (vackert). Resan fortsatte upp i Norge mot fjordarna och vägen var till en början helt okej men efter Alta blev den betydligt sämre. Vi övernattade ett par nätter i Olderfjord och tog dagsturer till Nordkapp och Hammerfest. Från Olderfjord gick resan vidare mot Lakselv och österut mot Kirkenes vid ryska gränsen. Här var vägen riktigt dålig - mycket lappat och lagat. Därefter reste vi söderut in i Finland ner mot Ivalo (bättre väg). Vi rullade vidare mot Sodankylä, Kilpisjärvi och Salla (slagfält från finska vinterkriget där stupade svenska soldater även vilar). Därefter avreste vi mot Rovaniemi och Övertoreneo för att rulla söderut på den fantastiska E4:an. Oerhört vackert i midnattssolens land och det går bra att köra med en fullbreddare fast vägarna inte är så breda som i Sverige. I Norge går det betydligt långsammare på grund av vägarna. Denna resa på 650 mil med husvagn är något jag kan rekommendera.

2015-07-18 kl 07:57

Härligt!

2015-07-18 kl 18:14

Verkar ha varit en jättefin tur!!
Vi har gjort en liknande runda med bil och tält för en del år sedan.

 • 3 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206