Restid södra Spanien - Sverige? Hur är det med vägtullar? / av Anonym 568764707

 • 3 svar
Restid södra Spanien - Sverige? Hur är det med vägtullar?
2015-09-19 kl 01:58

Hej! Jag har bott utomlands nästan hela mitt liv varav de senaste 30 åren på en av dom mindre Kanarieörana eftersom mina föräldrar kom hit för att arbetade på det svenska solteleskopet som ligger här. Nu är det definitvit hög tid att återta kontakten med mitt land så i sommar vill jag ta färjan till fastlandet, köra upp till Sverige och köpa en begagnad husvagn för att tillbringa de tre sommarmånaderna där. Ni som har erfarenhet, hur lång restid bör jag planera från Huelva eller Cadiz till, säj t.ex., Stockholm? Jag var inne på en internetkalkylator och enligt den så skulle det röra sig om ca. 24 timmars totalt körande vilket man lätt borde kunna få in på 3 dagar eller så, men jag vet inte, det låter lite för lite, tycker jag. Det är ju trots allt tvärs över hela Europa. Saken är att jag är pianist och planen är att ha en rad spelningar organiserade i förväg, så när jag väl åker kommer jag att ha ett bestämt datum då jag måste vara framme.

En annan sak, vad betalar man i vägtullarna och hur ofta dyker de upp? Hur är det med alternativa småvägar? Säkert mycket intressanta men kanske ökar restiden för mycket?

jag vore tacksam för alla tip, råd och delade erfarenheter.

2015-09-19 kl 11:16

Alla motorvägar i Spanien och Frankrike är betalvägar och betalas enklast med kontokort vid tullstationerna. Tyskland är avgiftsfritt sedan får du betala färja eller broar från Danmark till Sverige. Alla vägar i Danmark och Sverige är avgiftsfria. Åker du mindre vägar blir det gratis men tar längre tid. Hur lång tid du sedan vill ta på dig att köra är ju lite upp till dig vad du tror du orkar med. Det är ju personligt och svårt att råda om. Själv kan jag tycka att 50 - 60 mil om dagen kan vara nog :

2019-11-22 kl 11:53

Gammal tråd, men jag kan lägga in en erfarenhet ändå, som något slags kuriosa.

I april 2010 försökte jag ta mig hem från Tel Aviv, något som komplicerades av askmolnet från den isländska vulkanen Eyjafjallajökull.

Jag hamnade efter ett tag i Barcelona. Därifrån körde vi till Köpenhamn med en minibuss. Vi stannade inte för mycket annat än toalettbesök och diesel. Jo, en frukost i en kvart på Mc Donalds. Annars rullade det hela tiden.
Minibussen var ingen fortåkarvagn precis, men det tog oss 27 timmar att köra den sträckan.

 • 3 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206