Södra Sverige runt / av Harrna Sweden

 • 9 svar
Södra Sverige runt
2009-10-29 kl 11:00

HEJ
Vi köpte vår första husvagn i fjol, var på lite kortare övernattningar i höst och tänkte oss en rundtur i Södra Sverige till sommaren. Ner västkusten österlen och ost-kusten upp. Sammanlagt vara borta fyra veckor.
Håller för fullt på att planera vår rutt och tänkte det kanske fanns nån som har nåt tips att komma med. Gärna tips på bra campingar längs vägen och om det är nån kul aktivitet på gång.
Vi är två vuxna och två barn, 13 och 14 år.

2009-10-29 kl 11:11

Skippa E-vägar/allfartsvägar etc. åk småvägar/omvägar/ så kommer ni att hitta riktiga Sverige inte bara turistfällor. Turistbyråer på småorter ger oftast bättre utbyte/information än de kommerisaliserade byråerna i stora metropoler. De flesta inlandskommunerna håller med fina, prisvärda campingar ofta på gångavstånd till centrum. Ex. så är gamla Riksettan mycket trevligare att åka än motorvägen Stockholm - Malmö. Ha ej bråttom utan ta fler etapper istället och dela upp turen på flera gånger/år. Sverige är faktiskt fantastiskt om man ej har bråttom och är nyfiken på ej "turistvänliga" ställen och vägar.

2009-10-29 kl 11:19

Tack för det. :)
Vi hade nog tänkt oss ta småvägar runt, men ändå testa havet "kusten runt". Vi bor i mellansverige, och här är många mindre, natursköna vägar grusade och illa skötta och inte vidare kul att dra husvagn på. Hur ser det ut i Småland och Skåne?
Vore bra om man kunde dela upp turen på flera gåger per år, dock har man bara en semester-period, och inte är väl 100 mil för kort på fyra veckor, eller?
Oxå rullare

2009-10-29 kl 11:38

Jäpp, vi har märkt det enär vi ofta turistar i inlandet i dina hemtrakter, vi har ibland gett upp oxh vänt på grund av undermålig "husvagnsväg". I södra Sverige är vägstandarden lite bättre vad avser beläggningen men bredden utanför "turistvägarna" är nog densamma som "uppåt".
Dalsland ner mot Bohuslän och vidare söderut är en fin tur med många förträffliga campingplatser dock en aning dyra för "att bara bo" en natt och sen åka vidare. Men vi brukar stanna några dagar om vi finner en fin camping och sedan göra dagsturer och det är även skönt att sitta i solen en dag och fundera på nästa utflyckt. "Säsongare" brukar kunna ge många fina tips vad gäller turistning enär de ofta inte bor så långt bort från campingarna.

2009-10-30 kl 12:39

Det lät bra, ven vet, vi kanske syns efter vägarna i sommar. Har tidigare hyrt stugor när vi varit på semester, lång-liggarna är bra på tips vad som finns i närheten.

2009-10-31 kl 11:54

Glöm inte bort Öland.
Sen kan ju det kanske vara ett alternativ till Gotland och därifrån upp till Sthlm/Nynäshamn.
Ölands östra sida har mycket vackert att bjuda på och inte alls lika trafikerad som den västra sidan.

2009-11-01 kl 17:14

Vi gjorde turen västkusten ned, rundade Skånes kust och Östkusten upp i somras. Blev 320 mil totalt. Vi var ute i tre veckor vilket var för lite. Använd länsvägarna i Skåne, de är välasfalterade. Det är lätt att hamna på de större vägarna om man bara följer vägskyltarna. Vi använde GPS i somras, vilket gjorde att vi hittade fram vi mindre vägar. Ta tid på er och njut av Skåne.

2009-11-19 kl 00:07

Passa på att besöka Sveriges sydligaste punkt, Smygehuk. Där kan man stå på en äng vid havet för en billig penning. Ett annat fint ställe på den rutten är rastplatsen i Brösarps backar på österlen, familjecampingen i Kivik ligger också fint om man föredrar det. När ni ändå är i krokarna så passa på att fylla på gasol hos Gasoltjänst på Flötövägen 201 i Åhus, 150 kr för 11 kg. http://www.frimanzon.se/camping/mosel2009/ahus.jpg

2009-11-19 kl 17:21

Vi var och fyllde på gasoltjänst i somras. Var ett gissel att hitta dit. Trevlig sajt du har gjort Frimanzon.

 • 9 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

 • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206