• 3 svar
spanien
2009-09-05 kl 14:54

Vi har tänkt att åka till Spanien i höst,nära Barcelona campa där några veckor. Vi är nya husbils ägare, och nybliva pensionärer.
Vi är lite rädda att vi inte klarar själva resan och är därför tacksamma om vi kan få
resesällskap.
Jag sitter i rullstol efter pulsåderbrock(blödning i hjärnan) den satte sig i balanscentrum så jag har svårt med balansen. Men jag klarar mig i husbilen där är allt litet och nära. Vilka vägar är bäst att ta?

Vad är det mer man ska tänka på?
Vi är födda i Finland (vi kan prata finska) men har jobbat i Sverige alla år.
Vi bor i Halland.

2009-10-11 kl 11:47

HejVi kommer precis från Barcelona, och vi var denna gången nere för att reka, då vi planerar att tillbringa en längre tid nästa år i Spanien. Vi tänker oss kuststräckan mellan Barcelona och Malaga.Standarden på bl.a 1 Class campingar är som våra 4-5 stjärnor och om man går med i Camping Chéque ( titta på nätet) så får du en dygnskostnad på 14 Euro. Detta förutsätter i många fall att man övernattar utanför "högsäsong" men det är från plats till plats. Vi kommer att åka Trelleborg/Travemünde, Hamburg och sedan via Kassel och raka vägen genom Frankrike via motorvägarna (betalvägar) och in i Spanien.
Vi planerar att åka från Sverige på en torsdag natt eller tidig fredag, för att slippa rusningstrafiken i Tyskland. Alla övernattningar kommer vi att göra på campingplatser som vi vet är betydligt tryggare, så det gäller att planera ordentligt innan. Svenska och danska campare som vi pratade med och som färdades med husvagn, tog mellan 6 - 9 övernattningar för att komma ner till Costa Brava och till orten Blanes som var ett första stopp för många. Hur snabbt man vill komma ner är individuellt och det känner man bäst själv. Har man husbil så kan man färdas på ett snabbare sätt och utnyttja ställplatserna i bl.a. Tyskland.
Att köra via Kassel eller den andra vägen via Köln är en skillnad på c:a 10 mil men man slipper backarna om man kör via Köln.
Vi planerar att åka i Augusti/September nästa år för vi har en del att avveckla här hemma innan.
Vi kanske ses och hörs och ha en bra resa.
Lycka till
Ronny

2009-10-11 kl 12:28

Om Du kör av efter Göttingen ( Friedland ) bondestrasse 27 till Bad Hersfeld. så slipper Du alla backarna den vägen körde jag alltid just för att inte åka över Kassel + att det är trevligt att komma ifrån autobann ibland.
Ha det så bra på resan och kör lungt hälsar!
/ Amigo

 • 3 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206