Smarta tekniken: Håller dig uppdaterad under resan

Publicerad: 2017-07-04   Uppdaterad: 2023-04-18

Campingveteran eller ej, vi känner alla igen den lätt obehagliga känslan av att inte hitta rätt väg - framför allt när resan går utanför Sveriges gränser. Nu finns det dock en smart teknik som hjälper dig att både navigera och att upptäcka smultronställen längs vägarna.

DENNA ARTIKEL ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED GARMIN


När det är dags att ge sig ut på tur krävs det mer än en rutinerad kartläsare för att din resa ska gå smidigt och fyllas med trevliga stunder. En lösning kan vara att använda sig av en GPS. Det finns flera olika typer av GPSer som kan visa vägen från A till B, men få som också kan anpassas helt efter din rutt och ge dig realtidsinformation längs vägen.
– Camper 770 LMT-D erbjuder en navigationslösning för campare som vill ha ut så mycket som möjligt av sina äventyr, säger Jan-Åke Arenäs på Garmin. 

Detta innebär att du kan få en massa typer av uppdateringar på din resa. Du kan till exempel hålla dig ajour kring stopp i trafiken, få uppgifter om priser och tillgänglighet på parkeringar eller se hur vädret är på din slutdestination.

Med Camper 770 får du också en omfattande databas med campingplatser där du enkelt kan leta uppställningsplats baserat på olika kriterier så som om det finns vatten, el eller internet. 

 

Här kan du läsa mer om Garmin 770 LMT-D

Smarta tekniken: Håller dig uppdaterad under resan
Camper 770 innehåller en 6 tums display som är enkel att navigera. Foto: Garmin

Hitta nya favoritställen

Det är inte alltid lätt att hitta de små guldkornen längs vägarna. Det kan ofta vara dåligt skyltat eller att fokus behöver ligga någon annanstans i stunden. 
Med Camper 770 kan du få information direkt från Tripadvisors databas – helt utan att behöva vara uppkopplad till ett nätverk. Här kan du till exempel få tips om populära restauranger och sevärdheter, samt se omdömen för dem. Och alla uppgifter går att få under tiden du befinner dig på vägen.
Om det uppkommer en ny destination som du vill köra mot under rutten kan du enkelt peka ut det direkt på skärmen via funktionen Easy Route shaping. Den beräknar då snabbt och enkelt om din körsträck och pekar ut din nya resväg. 
Med Garmin 700 får du kort sagt all väsentlig information som behövs för att göra själva resan lika trevlig som slutdestinationen. 

Smarta tekniken: Håller dig uppdaterad under resan
Navigatorn kan ge rekommendationer på sevärdheter längs vägen. Foto: Garmin

Ta kommando

En av de stora fördelarna med navigatorn är att den innehåller en röststyrningsfunktion så att du alltid kan hålla båda händerna på ratten. Genom att bara prata kan du på ett säkert sätt låta navigatorn veta vilken typ av information du behöver i stunden. Det underlättar körningen och gör den mer säker.  

 

Detta ingår i Garmin Camper 770 LMT-D

  • Röststyrd navigering
  • Förslag på rutter anpassat efter bilmodell, vikt och längd
  • 6,96 tums färgskärm
  • Ta emot samtal och SMS trådlöst via bluetooth
  • Information om platser längs vägen via Tripadvisor
  • Här kan du läsa mer om Garmin 770 LMT-D

 

Rulla till toppen