• 29 svar
Hagbard
2017-09-13 kl 10:04

Hej alla!
Jag och förmodligen fler är lite nyfikna - vem är denne Hagbard som sprider sina visdomsord över oss?
En person med en gedigen bakgrund i branschen, en person med ett otroligt intresse av branschen eller en mästare på att Googla? Berätta för oss Hagbard.

2017-09-13 kl 11:12

Jag tror nog att han besitter en stor kunskap om denna bransch. Visst kan han Googla också men det gäller ju då att kunna förvalta resultaten på rätt sätt och det tror jag man inte klarar utan stor kunskap inom området.
Återstår att se om Hagbard som vana trogen brukar fylla trådarna med allsköns fakta hakar på även denna..... :-)

2017-09-14 kl 12:31

mrcool skrev:
Hej alla!
Jag och förmodligen fler är lite nyfikna - vem är denne Hagbard som sprider sina visdomsord över oss?
En person med en gedigen bakgrund i branschen, en person med ett otroligt intresse av branschen eller en mästare på att Googla? Berätta för oss Hagbard.


Man kan fråga sig vad det egentliga syftet är med ett sånt här inlägg?

2017-09-14 kl 14:02

Exakt det som står i tråden - jag är nyfiken.

2017-09-14 kl 18:59

Hagbard skrev:
mrcool skrev:
Hej alla!
Jag och förmodligen fler är lite nyfikna - vem är denne Hagbard som sprider sina visdomsord över oss?
En person med en gedigen bakgrund i branschen, en person med ett otroligt intresse av branschen eller en mästare på att Googla? Berätta för oss Hagbard.


Man kan fråga sig vad det egentliga syftet är med ett sånt här inlägg?

Vore kul att veta lite mer om din bakgrund inom den här genren? Har du kanske jobbat i branschen eller är det "bara" ett genuint intresse?

2017-09-15 kl 10:18

Vi kan väl jämföra med exempelvis i en stor lunchmatsal på en arbetsplats. Någon ställer sig upp på en stol och begär ordet. Sen frågar denne alla i rummet vad den där Kalle som pratar mycket har för kompetenser egentligen. Vet han av erfarenhet eller söker han på internet? Dessutom när Kalle själv sitter i matsalen och äter. "Ja, kom igen nu, Kalle, berätta för oss andra nu!"
Alla i matsalen stirrar sen på Kalle.

Acceptabelt agerande människor emellan? Eller acceptabelt på Internet men inte i verkligheten?

2017-09-15 kl 12:56

Eller så jämför man med att sitta i en grupp människor där inte så många känner varandra och så går man varvet runt och berättar om sina erfarenheter.

Jag tycker inte det är nåt konstigt i att fråga av nyfikenhet, frågan är ju inte ställt på något som helst otrevligt sätt.

Men om sen Hagbard inte känner sig bekväm med att svara på frågan så är ju det såklart helt ok med, alla vill ju inte berätta allt om sig själv såhär.

Jag tycker att frågan är helt ok att ställa, men svaret är ju självklart frivilligt att lämna.

2017-09-15 kl 15:36

mrcool skrev:
Exakt det som står i tråden - jag är nyfiken.


Tror jag inte en sekund på!

Tror inte heller att i någon i sin vildaste fantasi skulle sitta här och rapa upp sin livshistoria.

Skulle nog mer bero på en kortslutning i hjärnkontoret om man på typ Hötorget och trappan till konserthuset ställer sig upp och proklamerar "vem är jag"... He he...

Något roligar får vi nog hitta på.

Däremot så tror jag du har en dold agenda för ditt framförande. Specielt då utifrån det som du skrev i initialskedet "det här är fel forum för dig" eller starta en egen tråd "Hagbard spekulerar" (och det lät moderatorn passera).

Att sitta ensam i sandlådan och spela kula är ju inte så kul, bättre då med ett grupparbete.

Däremot så beundrar jag dina fördjupade kunskaper inom härskarteknikens område.

För mitt vidkommande så söker jag aldrig bekräftelse eller bekräftelser på det som skrivs, utan mer då att försöka förmedla en kunskap byggd på lite fakta.
Och hur man har lyckats tillförskansa sig denna kunskapen, kanske genom hårt arbete eller gedigen utbildning eller genom vissa forskaranlag förtäljer ju inte detta.
Vilka kanaler man sedan använder för att kunna presentera ett resultat är ju upp till resp. individ. Många gånger är alltid källhänvisning viktigare än det egna skrivna texterna.

Hänvisningar till t ex polare, kompisar, grannar eller likasinnande säger ju ingenting om avseendet källhänvisningar som kanske egentligen skulle handla om fakta och inte tyckande.

Det är då som internet är ett otroligt redskap, dels för att tankegångarna skall kunna verifieras med mer fakta än med myter och lobbyistiska uttalanden. Inte minst att mer säkerställa att det man skriver innehåller just fakta och inget annat.

Sen är ju det svåra, många kan läsa men att både kunna läsa och förstå det man läser är en inlärningsprosess.

Ser vi dagligen i trafiken, många har läst men aldrig förstått.

Men appropå nyfiken, nyfiken skall jag inte säga däremot lite intresserad.
Då du nämde i ett inlägg att du använt internet sedan början på 1980 talet, en av dom få som fick vara med då.

Det är dig väl förundrat.

I min värld så fick jag inte tillgång till detta förnämliga instrument förrän strax efter då Chalmers (1988) startade upp det första intranätet (Sunet) i detta land och som bara var tillgängligt för folket inom denna världen.

1991 startade Swipnet som riktade sig enbart till de som hade tillgång till just Sunet.
Och så sent som 1994 blev WWW tillgängligt för den stora massan (allmänheten).
Sedan så gick det fort, på bara 23 år så har det förändrat världen både i utbildningshänseende och i kunskapsinhämtande, inte minst i spridande av Fake News.

Till sist så vill jag absolut inte framhäva mig på något vis utan bara konstatera att vi alla är olika, olika uppfostrade, olika skolade, olika härkomster, olika kulturer, olika språk, olika tänkanden, olika utbildningar olika syften men framförallt har olika backspeglar som speglar var och ens tidslinje bakåt genom livet.

Det skall inte vara en rolig gubbe vid Chalmers utan det skall stå 1988.

Hagbard.

2017-09-15 kl 21:35

Hagbard, plus till människor som dig med kunskap och vill dela med sig och hjälp andra.
Sedan är det inte lätt att vara kunnig eftersom det alltid retar en del människor, men det tycker jag man kan bjuda på :)

2017-09-16 kl 10:18

Tyvärr fungerar en hel del människor så. De retar sig på vad andra kan eller gör istället för att lära sig. Jag träffar en hel del sådana människor i mitt jobb. Där folk ofta påpekar hur mycket mer än mig de kan om en specifik sak, men de ringer ändå mig och ber om hjälp fast de själva kan saken mycket bättre. När de sedan visar sig att de gjort fel så skyller de på någon annan istället för att bara lära sig av misstaget. Tyvärr verkar den här sorten vara den som förökar sig bäst. Syns tydligt i trafiken också som Hagbard påpekade.

2017-09-16 kl 19:18

mrcool skrev:
Hagbard skrev:


Men appropå nyfiken, nyfiken skall jag inte säga däremot lite intresserad.
Då du nämde i ett inlägg att du använt internet sedan början på 1980 talet, en av dom få som fick vara med då.

Det är dig väl förundrat.

Hagbard.


On September 24, 1979, CompuServe began its service of offering dial-up internet to the public.


Vad trevligt att du kommer igen.

Men USA? vet inte om vi pratade om USA.

Jag har ju fått lära mig att man skall "anta" saker och ting, speciellt i detta forum där det bara skall pratas om Husvagnar.

Och jag min dumma nöt antog ju då att vi pratade om Sverige.

Men jag är ju ändå fascinerad av att du haft den möjligheten då du kanske varit i Amerika.

Här hemma så körde nördarna oftast genom en kanal som kallades för BBS och KOM och via några klubbar. Möjligheten till kontakt var via ett uppringt modem där medlemsavgiften och timpriset var ganska högt. Och man måste hålla reda på en massa telefonnummer för att komma rätt om jag inte har fel.

Men för den intresserade så finns det mer att läsa när det gäller Internet i Amerika VS det som blev tillgängligt för den stora massan i Sverige, lite källhänvisning:

Internets historia i Sverige:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Internets_historia_i_Sverige

bulletin board system (BBS)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bulletin_board_system

Så funkade BBS:
https://www.iis.se/blogg/bbs/

Och här är en väldigt enkel tidslinjehisorik för våra svenska förhållanden:

http://www.internetmuseum.se/

I all vänlighet Hagbard

2017-09-17 kl 21:08

Underbart Hagbard ! Att hela tiden kontra med fakta mot en esping som ständigt utvecklar sin härskarteknik. Bravo

2017-09-18 kl 09:55

SUNET fanns för övrigt redan i början på 80-talet, men då bestod det av terminalväxlar som gjorde att vi i Lund kunde koppla upp oss mot en dator i Stockholm, exempelvis.
I mitten på 80-talet förvandlades det till ett mer renodlat datornätverk, dock då bara för datorer tillverkade av DEC. Tjänsten gick över X25 Datapak.
Inom universitetsvärlden kunde man köra både mail och phone (chat) på den tiden.

Som Hagbard skrev så var det 1988 som man bytte kommunikationstjänst och gjorde det möjligt att koppla in datorer av andra fabrikat också. Men så länge man körde mot en DEC märktes ingen skillnad.

Ungefär vid den tiden lämnade jag de tekniska högskolornas värld.

2017-09-22 kl 10:00

Då man blivit förärad med en egen tråd så kan man ju skriva vad som helst, eller?

Och då jag försökt att tänka lite så kom jag på...

Att som han sa, tänk en gång till så tänkte jag att nu har jag tänkt, sedan tänkte jag en gång till sen var jag tvungen att forska lite för att hitta rätt datum så jag inte är ute och cyklar och nu har jag tänkt klart...

Du kanske menar Usenet men det kanske är skillnad på Sunet och Usenet.

Att få igång system som är komplicerade har i regel en lång ledtid och från hösten 1979 till att det kom igång är nog mer en fråga om vägen och tekniken man väljer men speciellt vem som håller i slantarna.

Men att Sunnet fanns redan 1980 var nog bara i tankevärlden vad jag förstår. Mera då att det kanske hette Usenet och var en form av ethernet, intranät och i första hand over der.

Det första initiativet togs hösten 1979 att knyta ihop högskolorna, men medel saknades och dom lärde undrade varför det var så dålig erfarenhetsutbyte mellen högskolorna. Detta resulterade i ett möte på Wijks kursgård på Lidingö där själva idén framlades. Och initiativtagaren till detta möte var STU* (Styrelsen för Teknisk Utveckling). Efter detta möte så fick högskolorna i uppdrag att söka medel för en utbyggnad av de nät som börjats bygga upp på resp. högskola och att försöka knyta ihop dom i ett rikstäckande.

Vissa initiativtagare finns det alltid och den som höll i slantarna var staten och den som godkände var STU och det beslutate dom sent 1980 så utbyggnaden kunde komma igång efter det att högskolorna ansökt om medel för detta.

Chalmers, KTH och Uppsala var dom första som ansökte och fick ok i början på 1981 från staten, och efter det så kunde näten däremmelan börja byggas.

Det tog en liten tid innan det kom igång men 1983 så startades provkörningar via det man då kallade Sunet (Svenska Universitets nätet).

1983 så öppnas också det första mailet i sverige.

Sen är det historia.

* STU startades 1968 som sen gick upp i NUTEK 1991 efter en sammanslagning av verken Styrelsen för Teknisk Utveckling, Statens Industriverk och Statens Energiverk.
NUTEK fungerade fram till 2001 då namnet ändrade till Verket för Näringslivsutveckling.
2009 så avvecklades det tillsammans med en del andra verk sen blandade man och kuperade så uppstod Tillväxtverket samt en annan myndighet.

2017-09-22 kl 16:09

Mycket Googlande men tillför ingenting till min ursprungsfråga.

2017-09-22 kl 16:34

mrcool skrev:
Mycket Googlande men tillför ingenting till min ursprungsfråga.


Men du den lämnade jag för länge sen då den inte var rumsren... :)

2017-09-22 kl 16:38

Tycker du? Jag tyckte inte det var något fel på frågan. Om du sen inte vill svara är ju en annan sak.
På en del forum har man en särskild presentationstråd, där de som tycker det är kul kan ge lite bakgrundsinformation om vad man är för en kuf. Skulle vi kanske ha här också?

2017-09-22 kl 16:47

Tycker mrcool och apersson850 bör uppträda så,att ni lever upp till foumreglerna. Ni är småaktiga och det hela är ren mobbning från er sida. Man skulle helt enkelt kunna tro att ni har bestämt er för att köra ut Hagbard från forumet. Riktigt dålig attityd. Jag hoppas att admin gör något åt detta.

2017-09-22 kl 16:50

apersson850 skrev:
Tycker du? Jag tyckte inte det var något fel på frågan. Om du sen inte vill svara är ju en annan sak.
På en del forum har man en särskild presentationstråd, där de som tycker det är kul kan ge lite bakgrundsinformation om vad man är för en kuf. Skulle vi kanske ha här också?


Om du är av den villfarelsen att man här sitter och glorifierar inför ca 300 000 tittare så är man nog lite speciell. Och den kategorin tillhör inte jag.

Däremot så kan jag förstå att om man sitter i en grupp på ca 10 personer och skall bryta ett dödläge genom att berätta lite om sig själv så kan jag förstå. Då blir det alltid som statistiken säger om man tänker på standardavvikelsen som brukar vara ca 2%.

Två av tio vet allt som man skall prata om.
Två av tio vet hur man skall genomföra det man skall prata om.
Två av tio vet hur man gör och gör det.

Kärnan i ett grupparbete.

Ganska enkelt ändå, många pratare men få genomförare.

2017-09-22 kl 16:52

Frank skrev:
Tycker mrcool och apersson850 bör uppträda så,att ni lever upp till foumreglerna. Ni är småaktiga och det hela är ren mobbning från er sida. Man skulle helt enkelt kunna tro att ni har bestämt er för att köra ut Hagbard från forumet. Riktigt dålig attityd. Jag hoppas att admin gör något åt detta.


Lugn nu, jag tål. Har varit med om värre.

2017-09-22 kl 17:10

Väldigt konstig respons på en enkel fråga: Berätta eller nej jag vill inte.

2017-09-22 kl 17:30

mrcool skrev:
Väldigt konstig respons på en enkel fråga: Berätta eller nej jag vill inte.


Ha ha...Ja du...Nyfikenhet och svartsjuka är två sjukdomar som går hand i hand och att åtgärda dessa brukar vara lite självåskådning.

2017-09-22 kl 19:06

Återigen, frågan i tråden som jag skapat, är det så svårt?

2017-09-22 kl 20:44

Jag försöker inte köra ut någon, varken Hagbard, Frank eller någon annan.
Men Hagbard skriver inlägg som är lätta att tolka som om han vill förlöjliga andra, och då får han förstås ta att han blir bemött på samma sätt.

Skulle jag fått samma fråga som Hagbard fick i den här tråden hade jag skrivit att jag är en fotointresserad orienterare som campat med husvagn i anslutning till tävlingarna sedan 1980. På arbetstid konstruerar jag elautomatik till maskiner.

Eller så hade jag skrivit att det behåller jag för mig själv.

Däremot hade jag inte gjort utläggningar och svartsjuka eller grupparbeten, eftersom jag inte tycker det är ett vettigt svar på frågan.

2017-09-23 kl 09:45

Varför inte starta ett forum som heter "Kasta skit på varann" och hålla till där så Husvagn & Camping kan återgå till att handla om vad det heter...

2017-09-23 kl 10:06

Som moderator griper jag nu in med mjuk hand.
Tråden ligger faktiskt långt utanför det som vårt forum handlar. Nämligen de olika ämnena inom fritidsområdet. Det må vara en öppen rubrik som heter SKRIVKLÅDAN men inte ens där är det intressant att diskutera enskild person och vem denne är.
Tråden har trots allt hållit sig trevlig och även om personliga påhopp legat i gråzonen, tycker jag inte tråden har gått överstyr.
Nu trampar den vatten och vi blåser av fortsatta inlägg. Är man intresserad av vad som döljer sig bakom en signatur kan man i fortsättningen använda sig av att skicka personliga meddelanden sig emellan.
Jag låter tråden vara öppen ett tag till så historiken i inläggen finns kvar för den som vill skicka pm till någon.
Hoppas på förståelse för detta synsätt.
Ha en bra dag hälsar
Ostbergr, moderator.

2017-09-23 kl 10:16

ostbergr skrev:
Som moderator griper jag nu in med mjuk hand.
Tråden ligger faktiskt långt utanför det som vårt forum handlar. Nämligen de olika ämnena inom fritidsområdet. Det må vara en öppen rubrik som heter SKRIVKLÅDAN men inte ens där är det intressant att diskutera enskild person och vem denne är.
Tråden har trots allt hållit sig trevlig och även om personliga påhopp legat i gråzonen, tycker jag inte tråden har gått överstyr.
Nu trampar den vatten och vi blåser av fortsatta inlägg. Är man intresserad av vad som döljer sig bakom en signatur kan man i fortsättningen använda sig av att skicka personliga meddelanden sig emellan.
Jag låter tråden vara öppen ett tag till så historiken i inläggen finns kvar för den som vill skicka pm till någon.
Hoppas på förståelse för detta synsätt.
Ha en bra dag hälsar
Ostbergr, moderator.


Mycket bra, kan bara säga touché...:)

2017-09-23 kl 19:05

På sin profilsida finns det möjlighet att tala om vem man är. Dessvärre är det få som utnyttjar den möjligheten

2017-09-23 kl 23:42

Frank skrev:
Tycker mrcool och apersson850 bör uppträda så,att ni lever upp till foumreglerna. Ni är småaktiga och det hela är ren mobbning från er sida. Man skulle helt enkelt kunna tro att ni har bestämt er för att köra ut Hagbard från forumet. Riktigt dålig attityd. Jag hoppas att admin gör något åt detta.

Tycker verkligen inte det är mobbing utan mer en tvist om vad som är vad, och när är när. Om alla vore överens i allting så skulle det bli bra tråkigt.
Ser bara en forumregel som man inte följer (om den finns som forumregel) och det är att man avvikit från Trådämnet.

 • 29 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206