Tråd utan motagare / av Anonym 855710456

 • 3 svar
Tråd utan motagare
2017-09-22 kl 10:49

Sändare - Mottagare

I alla diskussioner mellan individer så handlar det om sändare och mottagare. Om mottagaren inte finns tillgänglig men det finns en massa sändare så uppstår störningar.

Är vi på rätt kanal?
Vilket brus eller störningar uppstår på kanalen?
Är mottagaren uppkopplad?
Mm.

Om man då funderar på "vem" som startar vissa trådar där mottagaren aldrig kommer tillbaka och vägleder i diskussionen så uppstår det ju sändarfel. Vi sänder men får ingen feedback.

Kan det vara så illa att Forumsägaren sitter och startar trådar bara för att hålla trafiken igång?

Ja, säger jag, idén är inte gammal eller fel den utnyttjas av många.

Denna teknik har använts och används fortfarande i många sociala medier. Vi nördar går ju på det vareviga gång. För att inte nämna "klicktekniken" där det alltid går ut på att få individerna att "klicka" just här. Finns många varianter av det.

Ser man sedan till målgruppen för detta forum så är det "kapitalstarka individer mellan 40 och 69 år"?

Vad skall man säga om det?

Vi som är under och vi som är över har ju inte här att göra då?

Vi är fel målgrupp!

Men hur lätt är det inte att styra in tankegångarna hos sändarna till område, områden eller produkt, produkter som man på förhand har utstuderat bör diskuteras?

I andra hand så kan man fundera över ett socialt medias möjligheter att skapa det man kallar haloeffekt, en förväntning eller tro på något bättre. Väldigt vanligt i marknadsföring idag.

Kan man då anta att då det ploppar upp så många nya förfrågningar med nya medlemmar där medlemmen eller frågeställaren sedan lyser med sin frånvaro är ett tecken på just detta?

Tror mycket att så är fallet, men hur ska man egentligen förutse detta utan att någon kryper till korset?

Kommer nog aldrig att ske.

Däremot så skapar denna typ av inlägg lite frustration då svararna inte får just feedback utan diskussionerna drar iväg mot, vem vet mest.

Ganska sorgligt egentligen.

Lite från hjärnkontoret en mulen dag.

Hagbard

2017-09-22 kl 14:15

Håller med och det är ett tråkigt fenomen. Men om man ska försöka se nåt positivt med det så är det väl att vi övriga, som läser svaren, ändå kan lära oss nåt av det.:)

2017-09-22 kl 20:13

Som moderator vill jag inte stoppa tråden (ännu) eftersom den trots allt inte bryter mot någon forumregel, men vill ändå påpeka ett par saker. Dels gentemot det som skrivits och dels några allmänna påståenden.
För det första är det ytterst sällan det skapas en tråd där trådskaparen inte återkommer.
För det andra ifrågasätts det om forumägaren, alltså tidningen Husvagn o Camping, skapar trådar bara för att få igång diskussioner av något slag. Både ja och nej.
Ja så tillvida att både jag, anställda på tidningen eller frilansarbetande personer skapar trådar vid ett och annat tillfälle, men då handlar det omnämnes som har just med forumets grundämnen att göra. När så sker skriver vi aldrig anonymt utan med tydlig hänvisning till vem som skapat tråden.
Nej så till vida att tidningens personal aldrig gör anonyma inlägg, med hänvisning till ovanstående.

Så lite allmänna rekommendationer.
Det är alltid välkommet med både nya skribenter och nya vinklingar av frågor, men forumets grundidé är att frågor och diskussioner är inriktade på fritid och runt hur vi ordnar våra fritidsaktiviteter.
Det som är svårt att koppla till just detta, är när man blir filosofisk och den ena meningen efter den andra handlar inte om grundbultarna. Det må skrivas fina påståenden om olika saker som är sanna men det ter sig i längden ointressant när man bollar det filosofiska fram och tillbaka.
Jag kanske sticker fram hakan lite långt men uppmanar till inlägg som mer handlar om just våra grundrubriker. När det gäller SKRIVKLÅDAN är den givetvis mer öppen, men ett visst mått av skrivande som hör till fritidsområdet är önskvärt.
Hantera mina påståenden med sunt förnuft och börja inte vässa pennan i något tungt försvar. Det är inte min mening att såra eller stoppa någon skribent. Kanske bara få lite mindre filosofi och mer fritidsrelaterade inlägg.
Må så gott och njut av höstens skiftningar.
Ostbergr, moderator

 • 3 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206