Vart tog humorn vägen på detta forum????? / av Anonymous

 • 13 svar
Vart tog humorn vägen på detta forum?????
2006-09-30 kl 12:12

Visst....detta är ett seriöst campingforum, men lite goa garv skadar väl inte...eller?? Jag saknar iaf den lättsamma stämningen som rådde tidigare jämte seriöst campingprat!!
Men jag kan ju bara prata för mig själv.

Kram på er allihopa...gamla som nya
forum medlemmar.
Nettan

2006-09-30 kl 17:12

http://www.mexicohorse.com/images/Copper%20Canyon%20Camper.jpg Hur ska nån kunna garv när det ser ut så här och vintern snart kommer.

2006-10-01 kl 20:31

Håller med dig Nettan det skrivs nästan ingenting nu, är det ingen som har några tokroliga semesterminnen att skriva om.

//Anneli

2006-10-01 kl 20:36

Nog för att man sett ett och annat. Men det är synd om någon känner igen sig när man berättar vad man sett och hört. Det kan ju vara så känsligt eller hur?

2006-10-02 kl 15:26

Till MagNet

Kan detta var lite humor?

Nybörjare misstag

Resans första lilla malör kom redan vid första campingplatsen. Strömmen i husvagnen fungerade inte när vi kom fram, där stod vi två helt otekniska människor och bara såg på varandra, fråga hunden var inte lönt. Agneta kläckte då en brilliant idé, jag ringer husvagnsaffären där vi köpte husvagnen, klockan är bara fem i sex. Efter några signaler så svarade man. Agneta förklarade problemet, efter några enkla undersökningar på uppmaning från Sverige, kom det enkla svaret, batteriet urladdat. För de kontakter som går på ström fungerade, en ny lärdom för ingen hade förklarat att vissa uttag och lampor gick på batteri och vissa på ström. Prisad vare mobiltelefonen med fullt fungerande batteri. Eftersom vi har tretton polig koppling från bil till husvagn trodde vi att batteriet laddades när vi körde, det var i varje fall vår tanke. Den som gjorde kopplingen hade en annan tanke, eftersom det uppenbarligen inte fungerade. Vi kopplade om kylskåpet till 12 v, när vi körde, men eftersom inte batteriet laddades så drog snart kylen ut batteriet. Jag som tyckte vi testat allt innan vi körde, men så långt som åtta timmar hade vi inte kört innan, utan bara två. Under längre sträckor fick sedan kylskåpet gå på gasol.

Nästa lärdom inträffade i Schweiz, när vi hittat en lämplig plats campingen, satte jag in min ström kabel i det skåp som var närmast, det jag inte observerade var att de var numrerade. När vi satt och åt kom en Tysk tog den lediga platsen intill oss. Undras hur han skall få ström, sa jag till Agneta där är fullt i skåpet. Plötsligt kom Tysken till oss och förklarade att vi tagit hans nummer i strömskåpet och plötsligt så var det vi som var utan ström. Mycket vänligt förklarade Tysken att vårt strömskåp och nummer måste finnas någon annanstans. Vi fick ut och leta efter vårt nummer, som vi hittade i ett strömskåp långt från platsen där vi stod. Första tanken, räcker min 25m sladd. Det gjorde den inte, men jag kom på att vi hade en 5 m sladd som följde med vagnen när vi köpte den. Vi hade även en vanlig utomhussladd på 10m med oss. Det visade sig att jag fick skarva ihop alla sladdar det var nästan 40 m till min strömplats. Senare under resans gång inhandlades en 10m sladd i Holland för halva priset mot i Sverige

Inte lätt vara nybörjare.

Lars

2006-10-02 kl 21:27

Hej Lars!!!
Visst kan man skratta åt eländet.....iaf i efterhand. När man står mitt uppe i det kan det däremot vara lite svårare. Tack för att jag fick dra på mungiporna lite!!!
MVH Nettan

2006-10-02 kl 21:33

Hej Lars

Jag tycker nog att ni var riktigt modiga som gav er iväg utomlands med
en ny vagn. Det hade jag aldrig vågat :)
/Anneli

2006-10-02 kl 21:53

Hej Lars,nog måste man säga att nu är Ni fullvärdiga husvagnscampare för vem har inte gjort samma.Och den sista felen är inte gjort än varken för mig eller dig.Visst skulle livet vara tråkigt utan dom små fadeserna på vägen fram!!

2006-10-03 kl 08:38

Huga, man får försöka planera väl för såna resor så att man förhoppningsvis inte står där helt handfallen långt hemifrån. Vi har redan börjat fundera på våran resa som vi troligen ska på, till Italien trots att det blir inte förens -08 vi ska iväg, då gossen(gossen som är junior behöver inte kvala) och förhoppningsvis sambon ska köra VM med sina båtar(radiostyrda)
Vi upptäckte i somras att glödlampor och lite verktyg är aldrig fel att ha med sig :)

2006-10-03 kl 10:22

Vi har de sensate åren kört mycker med bil utomlands så den biten är inge problem. Men med husvagn var själva körningen inte svår, men allt som hände runt omkring var kanske inte alltid så roligt men jag har lärt mej oehört mycket under dessa tvår år, hur allt hänger ihop och hur et fungerar i en husvagn. Återkommer med lite fler malörer jag skrivit ner. Behöver någon ett råd så ställer jag gärna upp och berättar för jag har gjort alla fel. Tyvärr är jaf dessutom helt oteknisk vilket försvårar det hela.

Lasse

2006-10-03 kl 14:24

Håll till godo.

Hur funkar det.

Lika bra erkänna det med en gång, jag är fullständigt nollställd när det gäller teknik. När vi köpte vår första husvagn för två år sedan fick en genomgång på 10 minuter. En timme senare kom jag inte ihåg något från genomgången. Nu två år senare undrar jag varför man inte har en teknik genomgång med helt nya ägare eller varför gör man inte som i Danmark där en försäljare producerat en DVD med hur allt fungerar i en husvagn, när skall det komma en sådan i Sverige. Nu har vi fåt lära oss den hårda vägen och fåt hjälp av många vänliga campare

Vi hade precis ställt upp vagnen och skulle lägga laxen på grillen, då ropar hustrun, det kommer inget vatten från kranen, och det luktar bränt i vagnen. Jaha vad gör vi nu, vi två som är teknik turister. Plötsligt dök det upp en hjälpsam campare. Har ni kollat så ljuset fungerar det som går på 12v, sa han. Nä sa jag. (Hur vet man att vissa uttag går på 12v och vissa går på 230v eller är det bara sådant man skall veta när man köper en husvagn första gången.) Då gjorde han detta och där fanns inget ljus. Då kollar vi så det kommer ström till husvagnen och det gjorde det. Då frågade han varför vi kör kylen på gasol, det går ju på ström. Men lampan i kylen lyser inte, sa jag. Det skall den inte göra för den går på 12v, sa han. Jaha sa hustrun och jag unisont. Då är det troligen fel på 12v i vagnen, var sitter säkringarna, frågade han. Vet inte sa jag ingen som talat om det för oss. Då slog snilleblixten ner i min hjärnhalva där minnet ligger och jag tänkte när vi stod i Tyskland utan fungerande batteri. Där sitter en säkring vid batteriet, sa jag ganska stolt. Vi kunde konstatera att säkringen var sönderbränd, nu var felet hittat till att 12v inte funkade, vilket var ganska skönt att få reda på. Nu får husvagnsfirman ta reda på varför felet inträffat. Det blev en helg utan fungerande 12v men det var inga större problem, vi hade trots allt ström i vagnen.

När vi väl kunde börja grilla laxen och satt där och åt den sa hustrun, trots allt som hänt har vi i varje fall lärt oss mycket som vi inte kunde innan. Men du sa jag undras om vi skall lära oss mycket till eller det är färdig lärt nu.

Ps eftersom vår video och tv går på ström hade en instruktions DVD inte varit helt fel.

Lasse Jönsson

2006-10-03 kl 19:47

De har ju varit val och då följer en viss sorgetid kanske....

2006-11-07 kl 20:17

En sann storry!
Jag har rest en hel del i mitt liv, och det var en flicka som tyckte om mitt sätt att leva, som senare blev min fru. Det här året när vi träffades så ville jag bjuda på en resa med dykning, hoppa fallskärm och fiska i Röda havet. Jag har varit där ett antal gånger, så om man är lite nykär så måste det här vara det perfekta stället tänkte jag. Vi kom ner till Eilat som ligger i södra Israel med brännande sol. Vi bokade in oss på hotellet, och jag hoppade i polen, HoIIIoooiiis, va kallt det var?! Så den kvällen var det bara att sitta inne med jacka?..
Min lilla söta brud ville ha lite solbränna, vi vandrade ner mot röda havet, vi fick ligga i lä? fasen va kallt det blåste? Så baren var alternativet?. Jag hade bokat in oss på en dyk safari dagen efter bland koraller m.m. Jag som är dykare borde veta bättre! Jag hoppade rätt ner i havet utan att tänka mig för.. koraller gör ont!!!!.. Ajojho?., efter det så ville inte min brud dyka.. jag förstår inget? Men efter att jag var omplåstrad och fick sitta på stranden, så fasen vet vad som hände? min brud som inte kan åka rulltrappa ens av höjdskräck, hon minsann åker med en kille som flyger båtskärm? och dom drog på max höjd? Glad i hågen så talar hon om för mig att det här var det bästa hon har upplevt. Kul tänkte jag med min onda axel och fot. Nu ska hon få uppleva?. Än så länge har jag ju bara varit en pajas, tänkte jag.Sad
Jag hyrde en båt och åkte ca: 8 mil söderut på röda havet? här måste det finnas fina fiskar?
Jag satte igång mitt fiske och såg till att bruden också fick ett spö för trolling, hon fick snart hugg, det var ? något smått (ingen aning)?., jag sitter nu och småler för mig själv.. ja, brudar kan inte fiska tänkte jag, i samma veva så fick jag ett HUGG! Och det var ett HUGG!, jag fick arbeta i ca: 40 minuter, och vad är det jag får upp, jo en haj ca:35kg , som det första den gör är att nafsa mig i min onda fot? Hooooiii?. Efter allt strul så bjuder jag inte med någon brud på minna stora utflykter?. Ja se brudar och fiske??..;-) Det ska sägas att det snöade för första gången där på 70 år (14 dec 1993)

Jag är tvilling, en kan inte var så dum, är du den andra;-)

/Kjelle

 • 13 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1666 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 625 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 310 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

 • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206