Pinsamt dåligt, Stockholm / av Ingela Svenson

 • 1 svar
Pinsamt dåligt, Stockholm
2008-11-26 kl 08:59

Vi har en enastående vacker huvudstad. En stad vars skönhet inspirerat skalder till lovsånger vi alla kan nynna, Stockholm i mitt hjärta där Lasse Berghagen bland annat konstaterar att av städer jag känner i världen är du den stad som fått alltInte då! säger jag surt. För campingmöjligheter under lågsäsong kan de inte skryta med, stockholmarna. Annars håller jag med Lasse Berghagen i hans lovord om rikets främsta stad. Inte nog med det, jag kan spä på ytterligare. Teatrar, stora och små. Krogar, stora och små. Kungliga Operan, Sveriges nationalscen för opera och balett. Musikevenemang för andra smaker. Museer för alla intresseinriktningar. Utställningar. Sportevenemang. Gamla Stan Det går att rabbla tills man blir trött, alla möjliga attraktioner som allihop är goda skäl för besök i Stockholm. Alltså finns det hundrafalt med motiv för att ordna vettiga campingmöjligheter hela året i omedelbar närhet till självaste city. Men när man börjar granska det utbudet blir man modstulen, milt uttryckt. Det finns inte en enda centralt belägen campingplats i Stockholm den här tiden på året. Behovet av omväxling och avkoppling från vardagen är inte årstidsbetingat. En del sticker iväg på charterresor till solen när vintermörkret sveper in oss nordbor i sitt täta hölje. Campingfolk har andra ambitioner. I varje fall många av oss. Vi sneglar på den mobila bostaden, och tänker att kanske Men så är det detta med tillgång och efterfrågan på campingmöjligheterna. Det är ingen idé att hålla öppet under lågsäsong, det kommer ändå inga gäster, säger vissa campingvärdar, och slår igen schappet. Såklart de får rätt. Det kommer inga gäster till stängda campingplatser.Men så finns det de campingvärdar som tänker att första förutsättningen för att få gäster, är att ha campingen öppen. De får också rätt. Gästerna kommer. Vi har inventerat landets campingmöjligheter så här års, och visst finns det en hel del tillgångar. Dels för dem som vill idka vintersport, men också för folk med andra intressen. Stadsbesök till exempel. Men av våra tre största städer, Stockholm, Göteborg och Malmö är Stockholm sämst rustad när det gäller centrumnära campingmöjligheter vintertid. Pinsamt är ordet! Anta utmaningen, Stockholm!

 • 1 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206