Rätt tid att se möjligheterna / av Ingela Svenson

 • 1 svar
Rätt tid att se möjligheterna
2008-12-22 kl 10:20

Rätt tid att se möjligheterna
En gång när jag var ung flicka fick jag hand om en kassa på tre tusen kronor, ett respektingivande belopp då. Jag var stolt förstås, men också ängslig. Kontrollerade kassan stup i ett. En dag hände det jag fruktat: Kassan stämde inte. Det fattades 200 kronor. Jag våndades. Bar vetskapen några dagar, kontrollerade räkenskaperna gång efter annan, med samma grusade förhoppningar varje gång. Till slut tog jag mod till mig och gick till Allan, mannen som delegerat uppgiften till mig. Kände mig som en bedragare, trots att jag visste att jag inte bedragit någon. Jag grät.
- Kära barn, sa Allan, inte ska du gråta. Det är ju bara pengar! Vi människor kan ha många anledningar att fälla tårar, men lova mig en sak: Gråt aldrig över pengar! - De 200 kronorna kommer fram, jag är säker på det. Det är världsliga saker, och sådana ordnar sig alltid. Upp med mungiporna, tårar är alltför värdefulla för att spillas på pengar! Så sa han. Under hösten har jag kommit att tänka på Allans filosofi. Sällan har hörts så många klagolåtar om ekonomi som under de senaste månaderna. Börsoro, finanskris, varsel, jämmer och tandagnisslan. Men för att citera Allan det är ju bara pengar! I många fall inte ens det, utan bara spekulationer om pengar. Eller farhågor om kommande minskade vinster. Eller eventuellt minskade vinster. Jodå, jag har visst respekt för pengars betydelse i vår tillvaro. Samtidigt om vi kroknar under domedags-oken kommer blickarna att riktas enbart nedåt, och vi riskerar att bli stillastående. Nu, om någonsin, behöver vi titta framåt-uppåt för att komma vidare.
Vi har ett underbart land som ger oss en enastående frihet. Våra campingfordon kan ta oss till rekreation och upplevelser, på nära håll eller längre bort. Variationsrikedomen är oändlig, och kan anpassas till de egna villkoren.
Vi står på tröskeln till ett nytt år med en rikedom av oanvända dagar. I tider när pessimismen tenderar att bli epidemisk behöver vi söka möjligheterna, trots svårigheterna. Se möjligheterna som trotsar svårigheterna. Nu är rätta tiden för det.
Och de 200 kronorna? Ett kvitto hade hakat fast vid ett annat papper, och därför hamnat på fel ställe. Så han fick rätt Allan; det var världsligt så det ordnade sig.

 • 1 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206