Ny GPS-navigator för husvagnar och husbilar

Publicerad: 2017-01-17   Uppdaterad: 2023-04-18

Mobiltelefonerna har tagit över navigeringen för många husvagns- och husbilsägare som ska åka på campingsemester. Den separata GPS-navigatorn blev populär för några år sedan, men idag finns många av funktionerna i mobilappar som inte kostar något att köpa. Garmin lanserar nu en separat navigator som är särskilt anpassad för husbilar och husvagnar, och den har vissa...

Ny GPS-navigator för husvagnar och husbilar

Mobiltelefonerna har tagit över navigeringen för många husvagns- och husbilsägare som ska åka på campingsemester. Den separata GPS-navigatorn blev populär för några år sedan, men idag finns många av funktionerna i mobilappar som inte kostar något att köpa.

Garmin lanserar nu en separat navigator som är särskilt anpassad för husbilar och husvagnar, och den har vissa funktioner som kan vara svårt att söka fram med mobilen.

Garmin Camper 770 LMT-D har en 6,95-tumsskärm och kan visa information om trafikläget och vädret i realtid. Navigatorn ”lånar” internetanslutningen från mobiltelefonen med hjälp av blåtand och den kan tipsa om intressanta platser längs resan.

Det som skiljer ut den här navigatorn från andra är att den anpassar resan efter hur stor och tung husbilen eller husvagnen är. Den har en databas med campingplatser och du kan söka fram en lämpling campingplats som har vatten, el eller internet.

Navigatorn varnar för skarpa kurvor, branta lutningar, brohöjder och viktbegränsningar. Den har också Tripadvisor inlagt, vilket innebär att du kan se användarnas recensioner och omdömen av restauranger och sevärdheter längs resan.

Garmin Camper 770 LMT-D börjar säljas i mars och kostar 4 299 kronor.

Rulla till toppen