Husvagn från Stockholm till Billund / av Anonym 1842910943

 • 10 svar
Husvagn från Stockholm till Billund
2013-12-07 kl 22:34

Vi ska åka med husvagnen från Stockholm till Billund, Legoland i sommar och behöver en massa tips på resväg och camping, vart ska i bo på plats? Ska besöka Lalandia också.

Vi tänkte vara borta totalt ca 2 v och vill besöka västkusten i Sverige också.

Alla tips mottages!

2013-12-08 kl 00:06

Kolla Varberg-Grenå, om du åker mitt i veckan och bokar i tid så blir priset överkomligt och du sparar många mil och två broavgifter. Danmark är ett bra campingland, fina campingplatser och oftast finns det gott om plats. Kan rekommendera Söndervik på Jyllands västkust, bra camping och fin strand. Svenska västkusten i juli innebär oftast överfulla campingar där man måste förboka för att få plats, annars är tex Grebbestad fint med gångavstånd från campingen till samhället.

2013-12-08 kl 10:00

Hej.
Danmark är inte stort som land, men som campingland är det enormt.
Campingplatser runt var och varannan hörna, i alla smaker och tycke.
Vi stannade till på campingen utanför Legoland en natt, lagom.
Nåt att tänka på är flygplats precis intill, men välj en camping längre bort om Legoland görs på en dag.
Glöm inte bort Bon-Bon land, Lalandia, Bakken ( i vårt tycke bättre än Tivoli) .
Det brukar finnas broschyrer på campingen om äventyr för barnen i Danmark.

Vi for via Helsingborg-Helsingör stannade till vid Bakken norr om Köpenhamn, fantastiskt kul, åkte vidare mot Legoland via stora bält, underbar utsikt. Handlade i Vejle och åkte upp mot Legoland.

Egentligen svårt att välja ut att välja campingar att rekommendera i och med att det finna allt för alla smaker.
Se bara på westerncamp.dk

Vi upplevde aldrig att det var trångt eller fullt någonstans.
Kom i tid runt 5-6 på eftermiddagen och njut.

Fricamping på parkeringar är inte tillåtet.

2013-12-09 kl 10:04

Åka från Stockholm så är det långt via Helsingborg eller bron och stora/lilla bält. Har inte åkt husvagn men till Danmark ca: vart annat år och bott i stugor på camping. Snabbaste vägen är via Göteborg-Fredrikshamn, Varberg-Grenå ska vara billigare, speciellt med husvagn. Vi bodde på Randböldal camping en gång. Var ok, och barnen vill åka dit igen och tyckte det var kul. Finns många campingar efter västkusten. Är ni i Danmark så tycker jag ni ska åka och titta på fyrtornet söder om Löcken men ta med att dricka och något att tugga på då det är ganska långt att gå. Det är intressant att se hur mycket av Danmark som försvinner varje år och stugor mm. som snart hamnar i vattnet. Härliga små byar efter kanten osv. Ta tid på er att utforska kusten och småbyarna ända upp till spetsen på Skagen är min rekomendation. En glass på torget, titta vad som finns bakom nästa husknut, sanddyna osv.

2013-12-09 kl 13:43

Nu blir man ju sugen på semester på riktigt! Har också tankarna på en tripp till Billund med husvagn. Men funderar på en längre tur och då kanske Trelleborg-Rostock för att sen åka vidare uppåt genom Tyskland och sen in i Danmark. Och med många längre och kortare stopp på vägen.

När jag kollar nu så kostar en enkel biljett med bil+husvagn runt 1100 i juli för rutten Trelleborg - Rostock. Att jämföra med Göteborg - Fredrikshamn runt 2500 enkel.

2013-12-10 kl 07:49

Danmark är ett fanastiskt ställe att campa på. Dock har vi konstaterat att det är betydligt smidigare att ställa vagnen på en central liggande camping och göra utflyckterna enbart med bilen. "Vår" camping är Camping Viborg Sø som ligger bra till med badplats och lekområde. Viborg är ett väldigt mysigt ställe att utforska.

2013-12-10 kl 21:40

Vill bara tillägga att vi har åkt till Legoland från Stockholm förra året gick hur bra som helst. Åkte Hesingborg- Helsingör (gick väldigt fort, färjan kostade inte så mycket heller)Vi var i Billund vid sju-tiden fast vi har pausat flera gånger. Det finns även en stor camping vid Legoland.

2013-12-22 kl 13:49

Tack för tipsen. Ska nog fundera på att ta färja.

2013-12-25 kl 21:10

Om man beställer brobizz så blir överfarterna väldigt förmånliga.

2014-01-26 kl 19:50

För de som är medlemmar i Caravan Club finns det några riktigt bra medlemmsförmåner att utnyttja när man skall över till Danmark. (Färjerabatter; BroBizz)

 • 10 svar

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Forum

Detta innehåll är skapat av Husvagn & Campings medlemmar.

Bildalbum

Senaste kommenterade användarbilderna

Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1660 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 608 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

 • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206