Förslag om ställplats i Gävle

Publicerad: 2008-03-12   Uppdaterad: 2010-06-18

En ställplats i centrala Gävle kan bli verklighet, efter förslag från en H&C-läsare, tillika husvagnsägare.

– Gävle är en vit fläck på turistkartan. Därför behövs åtgärder som uppmuntrar campingfolk att stanna till i den här landsändan, säger Sven Peterson till H&C.
Sven Peterson är själv husvagnsägare. Hans idé om åtgärder för campingfolk fick ny näring av förteckningen över ställplatser som publicerades i H&C:s separata katalog över fristående campingplatser, F-Camping.

Sven lämnade in ett medborgarförslag till kommunen, där han förespråkar en central uppställningsplats för campingfordon, och gav också förslag om lämplig plats. Förslaget är nu behandlat av kommunfullmäktige i Gävle, som kommer att undersöka saken närmare.
– Frågan har diskuterats i flera omgångar, säger David Eldrot, chef på tekniska kontoret, till Arbetarbladet i Gävle.
Han säger också att det finns flera tänkbara alternativ för placering av en sådan plats i kommunen, och att syftet med en ställplats nära centrum skulle vara att underlätta för turismen i Gävle.
– Visserligen finns det campingplatser i regionen, men de ligger alltför långt från centrum, tycker Sven Peterson. Därför förespråkar han en lättillgänglig och centralt placerad övernattningsplats.

Frågan kommer att behandlas vidare i kommunen.

Av: Ingela Svenson

Rulla till toppen