Med doft av saffran och apelsin

Publicerad: 2007-12-14   Uppdaterad: 2010-06-18

Varsågod, här är några enkla recept inspirerade av den mysigaste tiden på hela året - julen. Nu är det förvisso inte förbjudet att göra något lättlagat därhemma, men tänk er en kolsvart kväll på en camping någonstans, när man får kura runt middagsbordet och tända ljusen i adventsstakarna. Det är mysigt!

Saffran är förknippat med lussetid, men lussebullarna torkar lätt i husvagnen eller husbilen. Varför inte baka saffransskorpor och ta med istället. Saffran är också gott i mat. Det många rätter som går alldeles utmärkt att värma – paella exempelvis.

Den är faktiskt lätt att göra och kräver bara ett kokkärl. Inspirerad av årstiden har jag valt kalkonfilé som bas istället för den traditionella kycklingen. Laxpannan eller julkorven med senapssås lagar du lätt på plats i husbilen eller husvagnen.

Ostdesserten kan varieras, jag har valt tre riktiga klassiker. Jag tipsar också om eEn riktigt värmande dryck, som ett alternativ till den allestädes närvarande glöggen. Det kan sitta fint efter en långpromenad i vintervädret.

God Jul & Gott Nytt År!

Av: av Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund