Film: Vårtecken i Duved

Publicerad: 2008-04-23   Uppdaterad: 2010-06-18

Våren är äntligen här. Det märks i våra sydligare regioner bland annat i form av grönskade buskar och träd, men i norr betyder det slaskiga campingtomter… Vid Åreskutans fot, några få meter från Indalsälven, ligger Camp Duved. En fin camping som är öppen året runt. De som gästar campen under sommartid står på gräs och...

Våren är äntligen här. Det märks i våra sydligare regioner bland annat i form av grönskade buskar och träd, men i norr betyder det slaskiga campingtomter…

Vid Åreskutans fot, några få meter från Indalsälven, ligger Camp Duved. En fin camping som är öppen året runt. De som gästar campen under sommartid står på gräs och de som gästar campen under vintern står på snö eller frusen mark. Vi som kom mitt emellan vinter och vår stod på lera, eller rättare sagt – i lera.

Vi hade varit i Storlien och vädret var kalas. Men den under natten och morgonen hårda marken var liksom inte det längre. Märkligt nog var det bara ett hjul som sjönk ner, vänster bak. Men innan vi hunnit säga jäv&. hade alla hjulen gått igenom den mjuka gräsmattan och bilen stod i det närmaste på underredet.

Men, ibland har man osannolik tur! På campen fanns denna dag ytterligare en enda gäst och han körde en Porsche Cayenne. En bil med potential att ersätta vilken bärgningsbil som helst.

Vi satt riktigt hårt fast och dragstroppen gick av på första försöket, men som du kan se på videoklippet ovan fixade det sig till slut.

Alltså. Skall du köra fast med en husbil se till att göra det när det finns en dragkroksförsedd Porsche Cayenne i närheten och att den körs av en hjälpsam förare.

Tack för hjälpen Cayenne!

Av: Torbjörn Stålenhag