Helgmeny med skaldjur, lamm och gräddglass

Publicerad: 2008-11-07   Uppdaterad: 2010-06-17

Husvagn & Campings "Mat-Catharina" håller fyr i spisen och bjuder på en läcker trerättersmeny.

Meny
Skaldjurscocktail med citronsmak
Lammkotlett med kryddiga potatisar
Gräddkolaglass med kaffesabayon

I den här menyn kan du göra några enkla förberedelser redan på morgonen. Skala
potatisarna, skölj dem och dela varje potatis i fyra delar. Koka i vatten i
tio minuter. Vill du vara riktigt lat kan du köpa färdigkokt potatis i
glasburk, som numera finns i de flesta butiker på konservhyllan.

Sedan tar du lammkotletterna, eller lammsadelskivor som jag hade turen att få
tag på, och lägger i en plastpåse. Rör ihop marinaden och häll över köttet.
Ruska om påsen ordentligt och låt den ligga tills du steker köttet direkt
före måltiden.

Maträtterna är som vanligt enkla att tillaga men du får plocka med dig lite
fler kryddburkar än vanligt. De väger dock minimalt och tar liten plats.

Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund

Rulla till toppen