Familj byter lägenhet mot minihus på hjul

Publicerad: 2015-03-04   Uppdaterad: 2023-04-18

15 kvadratmeter på hjul är familjen Cox nya hem. Compact living med bara det absolut nödvändigaste ska ge bättre livskvalitet och bättre ekonomi.  Familjen Cox lämnar sin 90 kvm stora hyreslägenhet, sitt möblemang och allt annat som inte är absolut nödvändigt för att börja ett nytt liv i ett minihus på hjul.  Huset mäter bara...

15 kvadratmeter på hjul är familjen Cox nya hem. Compact living med bara det absolut nödvändigaste ska ge bättre livskvalitet och bättre ekonomi.

 Familjen Cox lämnar sin 90 kvm stora hyreslägenhet, sitt möblemang och allt annat som inte är absolut nödvändigt för att börja ett nytt liv i ett minihus på hjul.  Huset mäter bara 2,4 x 6 meter, men rymmer ändå vardagsrum, sovrum, badrum och kök. Uppvärmning sker bland annat via solpaneler och familjen räknar med att kostnaden för el, vatten och värme inte ska bli mycket mer än 50 dollar i månaden.

Tanken om att leva på mindre yta väcktes av Cari Cox och hans fru Angel Tyras önskan om att bli mindre beroende av materiella ting samt leva ett mer ekonomiskt och hållbart liv. Enligt paret Cox kan man se en trend där fler och fler byter ut sina stora hus och lägenheter mot mindre hus i Indiana.

En arktekt har ritat huset, men bygget har Cori och Angel Tyra själva ansvarat för. Huset har kostat cirka 20 000 dollar att bygga och planen är att huset ska ställas upp på en tomt som familjen köpt. Om de planerar att ge sig ut och resa med sitt mobila hem har vi inte lyckats få svar på, men huset är försett med kraftiga hjul och kan dras av en pickup.

Familjen Cox kommer från Indiana i USA och består av Cori,37, Angel Tyra, 33, åttaåriga Amelia samt hunden Dexter.

Källa: Indystar

 

Familj byter lägenhet mot minihus på hjul
Familj byter lägenhet mot minihus på hjul
Smarta sovloft spar utrymme till förmån för kök och vardagsrum.
Familj byter lägenhet mot minihus på hjul
Familjen Cox nya hem.
Familj byter lägenhet mot minihus på hjul
Cori och Angel Tyra, Indiana, USA.