Ö-viks gästhamn – en 20-poängare!

Publicerad: 2018-03-23   Uppdaterad: 2023-04-18

Tack Örnsköldsvik! Vilken fin ställplats ni anlagt mitt i staden. Öppen hela året med plats för både husvagnar och husbilar.

Läge – 5

Där havsfjärden letar sig in i Örnsköldsviks centrum hittar du både gästhamnen och ställplatsen. Det är bara 500 meter till centrum och från ställplatsen kan du se inte mindre än fyra restauranger. Vänder du blicken från restaurangsidan så ser du fjärden och i fjärran skogklädda höjder.

Service/Standard – 5

Vid gästhamnen ligger ett stort hus i vilket du hittar receptionen, sanitär service, kök och tvättstuga, vandrarhem och en italiensk restaurang. Servicedelen av huset verkar alldeles nyrustad med kakel och klinkers vid toaletter och duschar. Separat handikappbadrum med toalett, dusch och skötbord. Tvättmaskin och torktumlare kan hyras för tretimmarspass. Stort rymligt kök med all tänkbar utrustning.

I andra ändan av ställplatsen finns tömningsplats för latrin och fasta tankar. Det passerkort du fått vid incheckningen gäller även till soprummet, som har komplett källsortering.

Uppställning – 5

Längs fjärden löper ett brett asfalterat område där uppställningsplatserna noga numrerats och markerats. Markerats har också säkerhetsavstånden mellan ekipagen (gäller elplatserna). Fjorton platser har tillgång till el, men det finns säkert plats för drygt det dubbla antalet. Alla kan ta del av den fantastiska utsikten mot staden, havet och skogshöjderna. Det är också en smal gräsremsa mellan vattnet och ställplatsen. Det är verkligen en optimalt välanlagd plats.

Allmänt – 5

Den finns flera orsaker till att den här ställplatsen sticker ut som något alldeles extra. Själva uppställningsmodellen längs havet där du står på en rymlig plats rent och snyggt på asfalt med en gräsremsa direkt framför. Bara 500 meter till centrum eller inomhusbad, som tillhör landets största badanläggningar. Utsikten över fjärden och båthamnen inte att förglömma. Och därtill service i klass med en camping.

Ö-viks gästhamn – en 20-poängare!
Rulla till toppen