Ställplats: Limhamn – dubbelt upp i Malmö

Publicerad: 2018-07-19   Uppdaterad: 2023-04-18

I stadsdelen Limhamn i Malmö har båda småbåtshamnarna anlagt ställplatser, en för alla fritidsfordon och en endast för husbilar. Gemensamt för båda är utsikten mot Öresundsbron.

Läge – 3

Andelshamnen är den småbåtshamn som ligger längst norrut i Limhamn.  Har du cykel har du också hela Malmö till ditt förfogande. Till stadsbussen har du cirka tio minuters promenad. Några butiker eller restauranger finns inte i den närmaste omgivningen.

Service/standard – 4

Hamnkontoret ligger bredvid ställplatsen och på gaveln av huset finns två toaletter. Går du sedan en liten bit längre in på hamnområdet, så har du först ett hus på vänster sida med tre badrum. Går du ytterligare 50 meter har du ännu ett hus med två badrum, varav ett är anpassat för rullstolsburna. Med badrum menas dusch, toalett och tvätthandfat. Ute på hamnplanen finns också två soprum med viss källsortering. 

Plats för tömning av fasta tankar och latrintömning har du alldeles i anslutning till parkeringsplatsen.  Vattenslang. Möjlighet att hyra tvättstuga.

Ställplats: Limhamn – dubbelt upp i Malmö

Uppställning – 4

En stor grusplan har gjorts i ordning och är beräknad för 20 husbilar, vilka alla har tillgång till el. I motsats till många hamnplatser, är detta ingen marina utan en renodlad parkering närmast havet. Småbåtshamnen ligger bakom ställplatsen Det finns en liten gräsyta att ställa campingmöbler på. Endast husbilar.

Allmänt – 4

En vacker och tyst plats. Kan vara en bra bas för ett Malmöbesök eller en övernattningsplats på resan via Öresundsbron. Men platsen erbjuder inga aktiviteter utom sanitär service. Man får ha frukostbrödet med sig. Wifi fungerar med begränsad hastighet. Avgiften betalas i en automat och på kvittot finns koder till badrum och latrintömning.

Ställplats: Limhamn – dubbelt upp i Malmö

ANDELSHAMNEN LAGUNEN

SP410 Andelshamnen Lagunen
Vaktgatan 9, 216 12
LIMHAMN

Tel: 040-16 04 18
E-Mail: kansli@lagunen.nu
Webb: www.lagunen.nu

Öppet: Hela året

Pris: 200 kronor dygnet inklusive el och duschar.

GPS: 55° 35′ 40” N  
12° 56′ 07” E

Ställplats: Limhamn – dubbelt upp i Malmö
(Skalan är 1-5 och 2 utgör godkänt men inte mer. Maxpoäng är 20.)
Rulla till toppen