Ställplatskollen: Stocka Hamn – en hamn för alla

Publicerad: 2018-08-10   Uppdaterad: 2023-04-18

Har man suttit på Stocka brygga och ätit frukost en sommarmorgon, då vill man berätta för alla vilken fantastisk ställplats där är. Och hit är både husvagnar och husbilar välkomna.

Läge – 4

Stocka Hamn ligger vid Bottenhavet cirka 2,5 mil norr om Hudiksvall. Du har en mil till Harmånger som ligger vid E4:an. Sista utpost mot havet är Rönnskär, det vackra skäret som ligger alldeles intill Stocka.

Ställplatskollen: Stocka Hamn – en hamn för alla
Noel Hoho är krögaren som serverar allt från en kopp kaffe till fin medelhavsbuffé.

Service/standard – 3

Ställplatsen har skapats av en ideell båtförening, vars motto varit att ge liv åt byn så att butiken och restaurangen kan finnas kvar. Det är i caféet/restaurangen du betalar avgiften, och det är bakom det huset du hittar två badrum med dusch och toalett i varje. Det finns också tillgång till tvättmaskin. Ingen lyx men rent och snyggt. Vatten och soptunnor. Det finns latrintömning men i nuläget ingen plats att tömma fasta tankar på. Fri wifi.

Uppställning – 4

De 15 elplatserna är väl markerade på en fint iordninggjord grusplan. På en gräsplan mellan bryggan och ställplatsen står flera rastmöbler (det var här vi åt vår minnesvärda frukost). 

Utsikten är fantastisk och miljön runt omkring, snygg och prydlig.

Allmänt – 5

När vi kom en kväll i juli knep vi den sista platsen, och det är inte svårt att förstå att campare letar sig ut till Stocka. Tänk bara att ta en promenad ute på Rönnskär, titta in hos fiskaren och köpa sig lite färsk eller rökt fisk. Fiskbutiken är öppen dygnet runt. Du tar vad du vill ha i något av kylskåpen och betalar sedan via det swishnummer som står på väggen. 

Det finns en närbutik och en minigolfanläggning en liten bit bort. Och alldeles vid ställplatsen i de gamla röda sjöbodarna säljer ett antal hantverkare sina produkter. 

Priset förra året, 125 kronor, var så lågt att vi skämdes. Allt ingick, el, dusch och tvättmaskin. 

Mycket fin plats att lägga på minnet.

Ställplatskollen: Stocka Hamn – en hamn för alla

STOCKA HAMN

SP334 Stocka Hamn
Strandvägen 20
820 74 Stocka
Tel: 0650-74 14 12, 0705-72 85 88
E-post: johanlandewall@hotmail.com
Hemsida: www.cafemasen.com

Öppet: Hela året, vid barmarksväder

Pris: 125 kronor inklusive el, dusch (2017)

GPS: 61° 53′ 52” N  
17° 20′ 50” E

Ställplatskollen: Stocka Hamn – en hamn för alla
Rulla till toppen