Ställplatskollen: Valdemarsviks gästhamn – på gränsen

Publicerad: 2018-09-08   Uppdaterad: 2023-04-18

Ställplatsen i Valdemarsviks Gästhamn har bara plats för husbilsresande, men dessa kan skatta sig lyckliga.

Ställplatskollen: Valdemarsviks gästhamn – på gränsen

Läge – 5

Valdemarsvik ligger på ostkusten mitt emellan Norrköping och Västervik. När du kommer på E22 tar du av väg 212 mot Valdemarsvik och kör sedan mot centrum. Ställplatsen ligger i gästhamnen bara några steg från samhällets centrum, där du har allt ifrån ICA-hall och Systembolag till restauranger och butiker. 1,5 kilometer till badplats med både sand och hopptorn. Lite kuriosa är, att gränsen mellan landskapen Småland och Östergötland går just i Valdemarsvik.

Service/standard – 5

Du betalar i en automat och samtidigt med kvittot får du också koden till det fina sanitetshuset, som invigdes förra året. Här har du toaletter, fria duschar, familjerum för barn och handikappade och en stor tvättstuga. Ett stycke bort finns tömningsplatser för latrin och fasta tankar samt vattenslang för färskvatten på flera ställen.

I ändan på ställplatsen ligger ett bageri och sedan är det inte många steg till en stor mataffär.

Uppställning – 4

Här står du på plana, väl markerade platser. Underlaget är grus. Det finns 19 elplatser och alla har fin utsikt över hamnen och det lilla samhällets centrum.

Allmänt – 5

Här finner man gästande fritidsbåtar och husbilar sida vid sida och man delar också den service som finns. Miljön runt den havsfjärd som letar sig in till Valdemarsvik, är fantastiskt vacker. Här finns goda möjligheter till promenader och cykelturer. Ortens campingplats ligger på andra sidan fjärden, bara 1,5 kilometer från ställplatsen. Där finns en välrenommerad restaurang och badplats. På vägen dit har du två minigolfanläggningar.

Valdemarsviks centrum ligger i direkt anslutning till ställplatsen och här finns gott om serveringar av olika slag. En trevlig lekpark vid ena änden av ställplatsen gör det extra välkomnande för de som har småbarn med sig.

Här är i princip fullbelagt varje kväll på sommaren, så därför är tiden du får stanna begränsad till två dygn.

Ställplatskollen: Valdemarsviks gästhamn – på gränsen
Ställplatskollen: Valdemarsviks gästhamn – på gränsen
Rulla till toppen