Ställplatskollen: Gästfrihet i Mönsterås

Publicerad: 2018-09-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Att göra ställplats i gästhamnen blev en succé för Mönsterås. Oftast syns rader av gästande båtar i vattnet, alldeles nära husbilarna på land. Med andra ord sjuder hamnen av liv på sommaren.

Ställplatskollen: Gästfrihet i Mönsterås

Läge – 5

Ställplatsen är belägen i Mönsterås hamn, som ligger mitt i den lilla köpingen. Mönsterås hittar du längs E22 mitt emellan Oskarshamn och Kalmar. Du har inte många steg till Storgatan med sina butiker. Inte heller är det långt till livsmedelsbutik och Systembolag. Närmsta granne är Turistbyrån och en restaurang.

Service/standard – 4

I samma hus som Turistbyrån finns en handikappanpassad toalett, vanliga toaletter, duschar, kök och tvättstuga. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare ingår i priset. Miljöstation med viss källsortering, färskvatten och latrintömning. Rent och snyggt i servicehuset.

Du betalar på Turistbyrån, och är den stängd betalar du på Agrobutiken intill. Är det inte öppet när du kommer finns det ett telefonnummer att ringa, så att du får koden till servicehuset.

Tömningsplats för fasta tankar saknas.

Uppställning – 4

Det finns 12 väl markerade platser på kajen, åtta av dessa har tillgång till el. Du står på asfalt och utsikten över Kalmar sund och båtlivet är förstås trevlig. Parkeringsfickorna är rymliga, men något grönt gräs att ställa campingbordet på finns inte.

Allmänt – 5

Mönsterås kommun har bara drygt 13 000 innevånare och när du går på Storgatan är småstadsidyllen total. Det känns lite som om tiden stått stilla ett tag. 

Strax intill ställplatsen finns en park med en mycket välutrustad lekplats. Att stanna på den här ställplatsen en natt, är en både bra och prisvärd övernattning.

Ställplatskollen: Gästfrihet i Mönsterås
Rulla till toppen