Översikt: En populär planlösning

Publicerad: 2018-09-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Låga singelbäddar och fordonsbrett hygienutrymme bak. Vi har listat 59 modeller från 22 husbilsmärken som har denna populära planlösning.

Översikt: En populär planlösning

Planlösningar kommer och planlösningar går. Och det är bra det, för det finns nog ingenting som passar alla. Av erfarenhet vet vi emellertid att låga singelbäddar går hem hos svenska campare. Att placera tvättrummet allra längst bak i husbilen brukar gå hem även det. Är bägge på plats, ja då torde lyckan vara gjord. Samtidigt är det praktiskt taget omöjligt att säga att en sorts planlösning är bra och en annan är dålig. Med tanke på att användarantalet är stort är också ändamålen och behoven många, för att inte säga ytterst individuella. 

Planlösningen med låga singelbäddar och fordonsbrett hygienutrymme är ingen ny lösning. Exempelvis plockade Autohallen in McLouis Mc4-75 i sitt sortiment 2011 och det var modellen låga långbäddar/hygienutrymmet längst bak som verkligen påverkade hela försäljningsprocessen. Sedan dess har den varit McLouis storsäljare.

Vilket klientel lockas då till denna typ av planlösning? Enligt svar från flera generalimportörer handlar det genomgående om den äldre generationen husbilscampare. När vi frågar runt bland pensionärer har vi oftast fått svaret ”vi slipper klättra i och ur sängen” och ”skönt att slippa ha toa/dusch mitt i husbilen”. Två raka svar som förklarar varför planlösningen är så populär. 

När vi sökte bland webbsajter och branschkataloger fann vi 59 olika modeller fördelat på 22 varumärken. Allra flest modeller har svenska Kabe. De har även den enskilt dyraste modellen, Imperial i910 T, medan motpolen är Rimor Sweden Edition 2. Det skiljer närapå 1,5 miljoner kronor mellan de båda husbilarna. Något som får oss att inse att även inom en enskild, specifik planlösning finns det något som passar alla.  

 

Översikt: En populär planlösning
Halvintegrerade Sky Ti 700 MEB heter Knaus modell med fordonsbrett hygienutrymme och låga långbäddar.
Översikt: En populär planlösning
(KLICKA FÖR STÖRRE BILD)
Översikt: En populär planlösning
(KLICKA FÖR STÖRRE BILD)
Rulla till toppen