Ställplats Lökholmen: Vackert vid västkusten

Publicerad: 2018-10-10   Uppdaterad: 2023-04-18

På Lökholmen är det alltid fullt. Det var det rykte vi hade hört om ställplatsen i Hunnebostrand. Vi for dit för att få veta – vadan denna popularitet?

Ställplats Lökholmen: Vackert vid västkusten

Läge – 5

Kommer du från söder, tar du av mot småbåtshamnen och industriområdet direkt. Hunnebostrand är en av de mest populära orterna i Bohuslän, cirka en mil norr om Smögen.

Det som en gång var ett stenhuggarsamhälle är numer ett jetsetställe med hamnen full av krogar, märkesbutiker och båtar. Ställplatsen ligger på gångavstånd från detta. Cirka 300 meter till närmaste badstege.

Service/standard – 2

Du betalar för vistelsen i en P-automat, antingen med kort eller sms. Det finns två permanenta toaletter kaklade och okej, och så finns de två extra av mobilt slag. Städningen tycktes begränsa sig till att byta soppåse.

I gästhamnen cirka 300 meter bort kan man använda toaletter, duschar och tvättmaskiner. Du köper ett Accesskort på Hamnkontoret och detta kort får sedan laddas med pengar. Kortet kostar 10 kronor men kan användas i hela Sotenäs kommun, till exempel på Smögens Brygga. Dusch kostar fyra kronor för två minuter. Vatten, latrintömning och tömningsplats för fasta tankar

Uppställning – 2

Ställplatsen består helt enkelt av en grusplan utan några platsmarkeringar. Det är inte särskilt snyggt runt omkring, skräp och bråte. Men åt ena hållet är utsikten betagande vacker med båtar, hav och sjöbodar. Denna utsikt kommer förstås den tredjedel som står närmast vattnet bäst till del.

Platsen är bara för husbilar och till 24 fordon finns det el. Området är plant men något grönt gräs att exempelvis ställa sitt campingbord på, finns inte.

Allmänt – 4

Tänk så fint man kunde ordnat det åt husbilsturisterna om viljan funnits, men man får förstås in pengar ändå. Nåväl, läget är fantastiskt och det är riktigt trevligt av vara i Hunnebostrand. Skaldjur och fisk finns det gott om, både i butiker och på restauranger. Västkusten är Bästkusten lyder en slogan, och när man är i Hunnebostrand känns det så.

Rulla till toppen