Vid Karlskrona Stadsmarina står du förstklassigt nära hav och båtliv.

Ställplatskollen: Mellan hav och stad i Karlskrona

Publicerad: 2018-11-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Utbudet av ställplatser och campingplatser är stort i Karlskrona kommun. Vid Karlskrona Stadsmarina, den mest centrala övernattningsplatsen för husbilar, är det för det mesta fullt när kvällen kommer.

Läge – 5

Karlskrona Stadsmarina ligger mitt i centrala Karlskrona vid den östra kajen. Här parkerar husbilarna bara några meter från havet och har en förunderlig utsikt. Båttrafiken med färjor till Polen och landsvägsfärja till Aspö gör fjärden levande. Stadens centrum med historiska kyrkor och byggnader såväl som ett rikt shoppingutbud tar sin början direkt vid ställplatsen.

Du har även det kända Marinmuseet på gångavstånd och snett över gatan ligger det trevliga porslinsmuseet.

Ställplatskollen: Mellan hav och stad i Karlskrona

Service/standard – 4

När du kommer hit sker betalning för platsen i Hamnkontoret. När detta är stängt hänvisas till en betalautomat på platsen. När du betalat har du också fått en kod till servicehuset som ligger snett emot hamnkontoret (150-200 meter att gå).

I servicehuset finns toaletter, duschar, bastu, diskplatser och tvättmaskiner/torktumlare. Allt ingår i avgiften. Soprum med komplett källsortering. Vill man tömma toaletten eller den fasta tanken får man köra till Hattholmen som ligger två kilometer bort på andra sidan fjärden. Det är väl skyltat till denna plats, som även är tillgänglig och gratis för alla fritidsfordon. 

Uppställning – 4

Karlskrona Marina är en jättestor asfalterad plan längs med havet. På sommaren finns här möjlighet för ett femtiotal fordon att stå, alla med tillgång till el (10 ampère). Några grönytor finns inte att tillgå men ett trevligt inslag är alla rastmöbler som ställts ut. Det är mycket plant.

Allmänt – 4

Att stå så nära havet med Karlskrona centrum och dess utbud inom räckhåll är fantastiskt. Det är inte svårt att förstå att här är fullbelagt så gott som varje kväll på sommaren. En optimal plats att stå på när du vill se Karlskrona, men kanske mindre lämplig att ha grillmys på. Mycket prisvärd.

Ställplatskollen: Mellan hav och stad i Karlskrona