Ställplatsen i Grännas hamn är plan och läget perfekt.

Ställplats: Grenna Hamn – plats med toppläge!

Publicerad: 2019-01-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Hamnen i Gränna sjuder av liv på sommaren, men ställplatsen är tillgänglig hela året. Platsen är bara avsedd för husbilar, men så ligger den också granne med campingplatsen. Vi har kollat servicen.

Läge – 5

Gränna är den idylliska småstaden som ligger mellan E4 och Vättern några mil norr om Jönköping. På den långa genomfartsgatan är det skyltat till campingen och Visingsöfärjorna, och ställplatsen ligger strax före färjeläget. Nära till både affärer och restauranger.

Ställplats: Grenna Hamn – plats med toppläge!
Att köpa med sig en polkagris är självklart när man är i Gränna.

Service/standard – 4

För att komma in på anläggningen får man betala avgift i en automat och då får man på sitt kvitto en kod till servicebyggnaderna. I direkt anslutning ligger ett litet rött hus som har tre vanliga toaletter och en handikappanpassad. Här finns också ett diskrum. Utanför finns tömningsplats för toaletter och fasta tankar samt vatten. Går man 100 meter i riktning mot hamnen står det toalett på ett hus på vänstersidan. Här finns toalett och fri dusch och samma kod som vid ställplatsen gäller. 

Servicehusen är enkla men funktionella.

Uppställning – 3

Ställplatsen är en avskild del av en jättestor asfalterad parkeringsplats. Det finns lite gräs längs ytterkanterna. Ett tjugotal eluttag med tio ampère men plats för ytterligare ett tiotal bilar. Någon särskilt tyst plats kan man inte säga att det är, men man står funktionellt och nära en rad begivenheter.

Allmänt – 4

En av de största anledningarna att övernatta här, är säkert närheten till Visingsö. Även staden Gränna med sin gamla trähusbebyggelse lockar. Gissar att det finns ett tiotal butiker där man kan köpa stadens främsta souvenir, polkagrisen. I en del av dessa kan du även titta på tillverkningen. En cykeltur eller promenad till Röttle by kan också rekommenderas. Du far längs Vätterstranden söderut förbi campingen. 

Hamnen nedanför ställplatsen är full av olika restauranger, alltifrån glassbar till exklusivare ställen. En häftig äventyrsminigolfanläggning ligger strax intill.

Ställplats: Grenna Hamn – plats med toppläge!