Campingen ligger naturskönt, och strax intill tronar Rättviks kyrka på en höjd.

Siljansbadets Camping: En campingpärla i Rättvik

Publicerad: 2019-02-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Pärla, ett slitet uttryck, men ack så sant. Siljansbadets Camping i Rättvik är en av Grönklittsgruppens nio campingpärlor i Sverige och en plats som lever upp till begreppet.

Läge – 5

På Siljans strand mitt i Rättvik i Dalarna. Längs hela campingen har ni sandstrand och långgrunt bad. Promenadväg till centrum, dit ni kan ha allt ifrån 200 meter till en kilometer att gå, beroende på var ni står på campingen.

Siljansbadets Camping: En campingpärla i Rättvik
Närheten till det långgrunda badet är förstås ett plus under varma sommardagar. Den 628 meter långa bryggan har funnits i mer än 100 år.
Siljansbadets Camping: En campingpärla i Rättvik
Kul lekplats med rikligt av olika lekredskap, allt ifrån karusell till gungor.

Service – 5

Under högsäsongen på sommaren har receptionen öppet från 8.30 – 22.00 och det har även butiken. Kommer ni på andra tider finns ett journummer tydligt uppsatt samt instruktioner om hur ni tar plats.

Städpatrullen tycks fara mellan de tre servicehusen hela tiden. Det finns cyklar och kanoter att hyra. Mycket tillmötesgående personal vid ankomsten då vi också fick en informativ
broschyr om campingen.

Standard – 4

Det finns tre servicehus varav två ganska nyrustade. Alla innehåller duschar, toaletter och kök. I varje kök finns exempelvis diskmaskin. Bra tömningsplatser och vattenstation för husbilar. 

Mycket välutrustad lekplats med massor av olika lekredskap. Minigolf. 

Tillgänglighet – 4

Campingen ligger längs sjön och naturen är blandskog med i huvudsak gräsunderlag. Platserna är väl utmärkta och så plana de kan bli i naturterräng. Asfalterade gång- och körbanor. Handikapptoaletter med dusch och skötbord i samtliga servicehus.

Siljansbadets Camping: En campingpärla i Rättvik
Alla på campingen, och hästar, kan verkligen njuta av närheten till Siljan.

Allmänt – 5

Campingen är lång och smal och fastän det finns plats för 350 ekipage så kan ni få känslan att ni står på en liten camping. Utsikten över Siljan når i princip alla. Att Rättvik är en turistort märks tydligt för antalet restauranger och caféer är stort i förhållande till den lilla orten som bara har runt 5 000 innevånare i tätorten. Ni går till centrum på några minuter. 

Vi fann den här campingen mycket trivsam och vi fick känslan av att här vet de vad camparna behöver för att må bra. Och som sagt, läget vid Siljan är oslagbart.

Siljansbadets Camping: En campingpärla i Rättvik