Ställplatskollen: Lyxigt i Klintehamn

Publicerad: 2019-04-10   Uppdaterad: 2023-04-18

I Klintehamns hamn på Gotland har man arrangerat en ställplats för husbilar. Tillsammans med gästande båtar kan man ta del av den förstklassiga servicen.

Ställplatskollen: Lyxigt i Klintehamn

Läge – 5

TRE OCH EN HALV MIL söder om Visby i Klintehamns hamn. Utsikten är förstås magnifik. Härifrån går dagliga turer till Karlsöarna. Cirka 500 meter till centrum som har livsmedelsbutik och några näringsställen. 3-400 meter till havsbad. Mycket nära till två bra restauranger.

Service/standard – 5

SERVICEHUSET Är riktigt lyxigt med duschar och toaletter och ett kök som hemma. Två bra handikapptoaletter varav en med dusch. Bastu med havsutsikt. Två kvällar i veckan är det bastubad och det ingår i priset. Stege att hoppa från om man vill svalka sig i havet. Tvättmaskin och torktumlare. Tömningsplats för bärbara toaletter. Vattenslang. Betalning sker hos hamnkaptenen och finns han inte på plats så finns tider angivna på dörren.

Uppställning – 4

DU STÅR PÅ ASFALT i väl markerade rutor. Det är snyggt och prydligt med blomsterlådor och sittgrupper. Ställplatsen är i anslutning till en allmän parkering med en hel del trafik.

Allmänt – 4

KLINTEHAMN ÄR NOG mest bekant för att båten till Karlsöarna går härifrån. Vår äldsta Nationalpark med unik flora och fågelliv lockar tusentals turister varje sommar. Bredvid ställplatsen ligger en utmärkt bra restaurang/ café och går du över gångbron hittar du Warfholms Pensionat, vars restaurang såg mycket trevlig ut. Här har du också havsbad med sandstrand. Klintehamns centrum lockar nog inte så många besökare, men det är bra med en mataffär och ett bageri på nära håll.

Rulla till toppen