Ställplatskollen: Oster-Franzen – fin plats vid Mosel

Publicerad: 2019-06-17   Uppdaterad: 2023-04-18

Moseldalen är populärt bland husbilsresenärer. Vi har tagit oss till ett område som heter Calmont som består av vinodlingar och små pittoreska byar. Vi har prickat in skördens och vinfesternas tid och utbudet är minst sagt stort.

Läge – 3

Vi befinner oss ungefär på mitten av sträckan Koblenz-Trier i byn Bremm. Området heter Calmont och består av vinodlingar och småbyar. Bremm är inte stort men har några restauranger, bageri och en liten butik. Och så förstås massor av ställen att smaka och handla vin på. Utbudet av cykel- och promenadvägar är stort, inte bara längs Mosel utan också upp på sluttningarna bland vinrankorna.

Ställplatskollen: Oster-Franzen – fin plats vid Mosel

Service/standard – 4

En vanlig ställplatsstandard är en så kallad Holidayclean-anläggning där du kan köpa vatten och tömma din kemtoalett. Det finns det på den här platsen också, men här har du dessutom ett fint servicehus med fem badrum och plats att diska på. El betalas efter förbrukning. Man matar med 50-centare. Det är förresten samma mynt som används i duschen. Ingen handikappanpassning.

Uppställning – 4

Oster-Franzen Bremm am Mosel är inte bara en ställplats utan även en vingård och pensionat. Uppställningsplatserna har arrangerats i trädgården och du har vinrankor och persikoträd runt omkring. Du ser inte Mosel från platsen, men den finns ett stenkast bort. Du står på grus omgiven av vacker häck.

Allmänt – 5

Mosel är kantad av ställplatser och detta är förstås bara en i mängden, men vi fastnade för platsen. En vanlig sysselsättning är att delta i den dagliga vinprovningen klockan 18.00, kostade 4,50 euro för två. Det finns också ett rikt utbud av vin att köpa. Här i Calmont-regionen är druvorna Weissburgunder, Chardonnay och Elbling vanligt förekommande. Själva blev vi förtjusta i husets röda vin av druvan Regent.

Du har fem minuters promenad till bageriet men platsen har också brödservice. En kul grej, om du kommer i september, är att plocka valnötter längs floden.

Rulla till toppen