Ställplats: Göta Kanal Borensberg – bo lyxigt vid kanalen

Publicerad: 2019-07-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Den blev "Årets ställplats" 2015 men tål att uppmärksammas igen. Borensberg erbjuder en välvårdad plats vid Göta Kanal som sjuder av liv under sommaren.

Läge – 5

BORENSBERG LIGGER i Östergötland vid väg 34 mitt emellan Motala och Linköping. Ställplatsen hittar du centralt i det lilla samhället utmed Göta kanal. Ett stenkast bort ser du Motala ström och du har max hundra meter till en härlig badplats vid sjön Boren. Borensberg är inte stort men det finns gott om kaféer och restauranger.

Service/standard – 5

NÄR DU SVÄNGER NED mot ställplatsen vid slussen ser du ett stort rött magasin, och det är på gaveln i detta hus som Kanalbolaget gjort en jättefin serviceavdelning. Toaletter och duschar ryms i hygienrum med glänsande kakel. Det finns tvättstuga med fria tvättmaskiner och torktumlare. Separat diskrum och dito handikapp-toalett. Duschar och toaletter är en trappa upp men det finns hiss. Ställplatsen som bara är avsedda för husbilar har tömningsplats för toaletter och fasta tankar.

Betalning sker i Kaffeteriet på magasinets andra gavel. Då det är stängt finns ett telefonnummer att ringa. Det är nämligen kod till serviceavdelningen.

Ställplats: Göta Kanal Borensberg – bo lyxigt vid kanalen

Uppställning – 4

DELEN NÄRMAST samhället har 19 elplatser på grus och dessa skiljs från kanalen av en gång- och cykelväg samt en smal gräsremsa. Sedan finns det ytterligare 16 välmarkerade platser utan el, och dessa ligger direkt på kanalkajen. De sistnämnda platserna har god tillgång till grönytor.

Allmänt – 5

UNDER SOMMARHALVÅRET är Borensberg en riktig turistort. Förutom vår besökta ställplats finns här två campingplatser, ytterligare en ställplats (Glasbruket) och gästhamn. Cykelleden längs Göta kanal går precis utanför dörren. En tur till slussarna i Berg är exempelvis två mil och då passerar du Brunnby säteri med gårdsbutik och servering samt ett stort museum med alltifrån båtar till leksaker. Vid ställplatsen finns minigolfanläggning och café.

Ställplats: Göta Kanal Borensberg – bo lyxigt vid kanalen
Rulla till toppen