Ställplats: Hjälmare docka – charmigt vid kanalen

Publicerad: 2019-07-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Sverige är fantastiskt, ja det finns så många vackra platser i vårt land. En sådan är Hjälmare Docka som berett plats för gästande husvagnar och husbilar.

Läge – 3

NÄR DU PASSERAT Arboga på E20 i riktning mot Eskilstuna, ser du strax skylten Hjälmare Docka till höger. Här, efter ett par kilometer längs Hjälmare kanal, ligger den anrika dockan som numera också är en ställ- plats. Det finns ett välsorterat café och möjlighet att göra promenader längs kanalen.

Service/standard – 2

VI KOMMER i början av juni och då är caféet öppet och vi får personlig service vid incheckningen. Det finns tillgång till toalett, dusch, vatten, en sopstation samt en handikapptoalett. När det är obemannat kan du swisha avgiften.

Ställplats: Hjälmare docka – charmigt vid kanalen
Caféet har ett rikt sortiment av smörgåsar och kaffebröd.

Uppställning – 2

HÄR FINNS INGA markerade platser men totalt kan nog ett tjugotal fordon få tillgång till el. Alla står samlade runt dockan medan en del platser är plana är andra lite sneda och vinda. Miljön runt omkring är charmig med mycket grönska, röda byggnader och så förstås den anrika Hjälmare kanal.

Allmänt – 4

VI KOM EN VACKER försommarkväll och blev förälskade i platsen. Det måste vara ännu trevligare längre fram på sommaren när båttrafiken passerar. Du har slussar att titta på både före och efter ställplatsen. Avgift för fiskekort ingår i ställplatsavgiften. I anslutning till caféet finns information om kanalens historia samt turistbroschyrer om Arboga. En fantastiskt idyllisk plats att övernatta på.

Ställplats: Hjälmare docka – charmigt vid kanalen
Rulla till toppen