Domstens hamn – med vy över Öresund

Publicerad: 2019-09-23   Uppdaterad: 2023-04-18

Domstens Hamn kan vara den perfekta övernattningsplatsen på vägen till och från Öresundsfärjorna. Kommer du en varm sommardag blir det fina havsbadet en extra bonus.

Domstens hamn – med vy över Öresund
En vacker sommardag ringlar sig kön lång till serveringen.

Läge – 4

Om du far utmed havet från Helsingborgs centrum ut på Kullahalvön, kommer du efter en mil till slottet Sofiero och efter ytterligare en halvmil, till Domstens Hamn. De pittoreska samhällena byter av varandra och från Domsten är det cykelväg till Höganäs och fin utsikt över Öresund. Under sommarperioden finns servering och fiskförsäljning.

Service/standard – 3

I Domstens Hamn ses ett antal röda bodar och i en av dessa ryms toaletter och duschar. De är mycket fräscha invändigt med kakel och klinkers. Det finns sopkärl och möjlighet att tömma bärbara toaletter. På sommaren är det full aktivitet på serveringen och i fiskboden.

Uppställning – 3

Ställplatsen är öppen hela året och den mesta tiden står du vid el-platserna bredvid servicehuset. På sommaren när badgästerna kommer har man dock markerat platser för husbilar 50 meter längre bort. Det är bara en stenbeklädd vall mellan ställplatsen och den fina sandstranden med härligt havsbad.

Domstens hamn – med vy över Öresund
Perfekt läge med Helsingborg och Danmark inom räckhåll.

Allmänt – 4

Den här platsen för både husvagnar och husbilar är fantastiskt trevlig för övernattning. Är du på väg till kontinenten på vinterhalvåret så är det begränsat med övernattningsställen, kom då ihåg Domsten. Men det är inte fel att fara hit på sommaren, kanske för att besöka den kända slottsparken vid Sofiero Slott, bada eller utforska keramikstaden Höganäs.

Domstens hamn – med vy över Öresund
Rulla till toppen