Lysekils marina: Sällsynt vacker plats

Publicerad: 2019-12-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Bästa ställplatskommunen tyckte husbilsfararna år 2019. Och nog är man fortfarande välvilligt inställda till husbilsturismen i Lysekil. På Marinan utanför staden finns en fantastiskt fin ställplats för dig som vill njuta av bohuslänsk natur när den är som bäst.

Läge – 4

Bastuholmarna ligger norr om staden, och bilvägen dit är cirka 1,5 mil. Från väg 162 Lysekil-Brastad tar du av mot Bastuholmarna. Här vid gästhamnen anlade man en ny husbilsplats för ett par år sedan. Klippor och öppet hav rätt ut gör platsen sällsynt vacker.

Service/standard – 5

Vid ställplatsen ligger en ganska ny restaurang och i samma hus hittar du toaletter, duschar och tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Det är hög kvalitet på alla utrymmen. Separat handikapptoalett med dusch och skötbord.

På dagtid under sommaren betalar du avgiften i hamnkontoret, som också är ett litet trevligt café med kiosk. Där finns ett litet utbud av livsmedel som mjölk och bröd. Kommer du på för- eller eftersäsong eller på kvällen finns det en automat där du enkelt betalar och får ett kort till servicehuset. Tömningsplats finns för latrin och fasta tankar.

Lysekils marina: Sällsynt vacker plats
Restaurangen innehåller även serviceutrymmen för båt- och husbilsgäster.
Lysekils marina: Sällsynt vacker plats

Uppställning – 4

Vid vårt besök i juli 2019 var alla uppställningsplatser på grus, väl tilltagna och med eget eluttag. Planer finns på att lägga ut konstgräs vid varje plats. Och som nämnts har alla en förnämlig utsikt.

Allmänt – 5

Bastuholmarna är verkligen ett stycke Bohuslän när det är som vackrast. Att denna naturplats kan erbjuda både café och restaurang på vår- och hösthelger samt under sommarsäsongen är ett plus. Här finns också minigolf och boulebana. Från badbryggan kan simmarna lätt ta sig ett dopp.

Under semesterperioden går också en del båtturer ut från platsen. Båtarna som gör sälsafari har sin hemmahamn här och med dem kan du åka till Lysekil.

Rulla till toppen