Ställplats Gavleån – centrumnära i Gävle

Publicerad: 2020-02-19   Uppdaterad: 2023-04-18

Med service som på den finaste camping har Gävle anlagt en husbilsparkering mitt i staden. Synd bara att antalet platser är begränsat.

Läge – 5

Mitt i centrala Gävle vid Gavleån ligger turistbyrån och här hittar du också ställplatsen. Du har ett par restauranger och glasskiosk precis intill och servicebutik på andra sidan vattnet. Till Stortorget är det tio minuters promenad. Strax bredvid lägger också Limöbåten till och därmed kan du smidigt göra en utflykt till djur- och nöjesparken Furuvik.

Service/standard – 5

Ställplatsen är tillgänglig hela året och betalar gör du enklast i en betalautomat. Servicekort till servicehuset köps på turistbyrån som har öppet kl. 10–17 eller på hamnkontoret kl. 8–21. Serviceavdelningen och Turistcentret ryms i samma hus som byggdes 2017. Här finns duschar, toaletter, skötbord, perfekt handikapptoalett med dusch, tvättstuga med diskbänk, bastu och
latrintömning. 

Det finns också plats för tömning av fasta tankar, vattentank och en modern miljöstation för källsortering.

Uppställning – 4

Man har nio attraktiva platser vid Gavleån. Alla har tillgång till el. Men man ska nog i första hand se den här platsen som en del av besöket i staden. Remsan mellan gatan och ån är inte bred och inbjuder väl inte direkt till något campingliv även om det är vackert vid ån. Två dygn får man stanna.

Allmänt – 5

Att parkera vid en turistbyrå är perfekt. Vi fick exempelvis trevlig läsning för en stadsvandring. Du har både Länsmuseet och det charmiga Fängelsemuseet inom räckhåll.

En tur med Limöbåten är härligt på sommaren och missa inte att vårt nationella Järnvägsmuseum ligger i Gävle. En mönstergillt arrangerad husbilsparkering.

Ställplats Gavleån – centrumnära i Gävle
Rulla till toppen