Ställplats: City Camp – med åsyn i Halmstad

Publicerad: 2020-03-17   Uppdaterad: 2023-04-18

Bara max tio minuters promenad från Halmstads centrum och ändå lugnt. Citycamp Halmstad är en perfekt övernattningsplats för både husvagnar och husbilar.

Läge – 3

City Camp Halmstad blev nygammal till förra årets säsong. Då flyttade man nämligen rakt över gatan och uppställningsplatserna kom att ligga längs ån Nissan. Eftersom staden liksom slutar här i det gamla hamnområdet är det inte särskilt mycket som stör. De välkända havsbaden vid Östra Stranden ligger cirka två kilometer bort, så poängen med att övernatta här är nog ett besök i Halmstads centrum.

Service/standard – 2

Det finns en liten husvagn som tjänar som kontor, men kommer du när det är obemannat finns det tydliga instruktioner för vistelsen. Betalar gör du antingen med swish eller med kontanter som läggs i en låda. Det finns tillgång till dricksvatten och en toalett. Man har möjlighet att mot extra avgift duscha vid gästhamnen som ligger 300 meter i riktning mot centrum. Du kan tömma husbilstankar och latrinkärl och vid sopstationen finns viss källsortering.

Ställplats: City Camp – med åsyn i Halmstad

Uppställning – 3

Det är beräknat att 27 fritidsfordon kan få plats längs kajen, och av dessa kan 20 få tillgång till el, 6 ampere. Du står på asfalt. Längs kajen finns en del soffor där man kan sitta och njuta vid Nissans svarta vatten. Det är plant men en extra lång elkabel kan komma väl till pass för vissa.

Allmänt – 4

Den här ställplatsen är mycket populär i sin enkelhet, så är vädret gynnsamt är det oftast fullbelagt när kvällen kommer. Halmstads centrum är mycket trivsamt med massor av shopping och restauranger. Inte minst på våren är det fint att komma hit när staden är full av vårblommor – magnolior och japanska körsbärsträd blommar mitt i centrum. 

Ett tips är att cykla eller promenera på Prins Bertils stig som tar sin början på andra sidan ån. Stigen, som har blivit känd för sin handikappanpassning, leder till Tylösand.

Rulla till toppen