Ställplats Skallkrokens Hamn – härligt i Haverdal

Publicerad: 2020-04-09   Uppdaterad: 2023-04-18

Havet har alltid lockat oss människor och längs våra kuster finns otaliga vackra platser där man kan njuta av både miljö och bad. Ett sådant ställe är Skallkrokens Hamn där Kattegatt ger känslan av ett oändligt hav.

Läge – 4

SKALLKROKENS HAMN ligger knappt två mil norr om Halm- stad. Om du kör kustvägen mot Steninge, kommer du till skyl- ten mot hamnen efter cirka 15 kilometer. Skallkroken hör till den lilla turistorten Haverdal och från ställplatsen är det knappt två kilometer att cykla till närmaste butik. Mäktig ut- sikt från ställplatsen och lång- grunt bad precis vid platsen.

Service/standard – 4

HAMNFÖRENINGENS klubbstuga har kompletterats med dusch/ toalett, tvättstuga och en fin handikapptoalett med dusch.

På utsidan finns diskplatser. Både vid ställplatserna och runt omkring klubbhuset har man ställt ut möbler till sina gäster. På sommaren är platsen oftast bemannad men hittar du ingen personal, är det bara att swisha avgiften så får du koden till servicehuset.

Latrintömning och vatten samt bra ”sopstation” med viss källsortering.

Uppställning – 4

Du står på fast naturmark med öppet hav och en sandstrand precis framför platsen. Det är i nuläget tio platser och alla har tillgång till el, 10 ampere. Vid varje plats står en blomlåda och en rastmöbel.

Allmänt – 4

Skallkrokens Hamn är inte någon stor plats. Här ryms egentligen inget mer än gästhamnen, några röda fiskebodar, ställplatsen och klubbhuset. Går du upp på sluttningen bakom huset kommer du upp på den så kallade Skallen, och härifrån har du en vidunderlig utsikt. Du tar dig snabbt på cykel eller till fots till Haverdal.

Ställplatsen är för den som vill njuta av avskildhet och vacker natur. Både husvagnar och husbilar är välkomna.

Ställplats Skallkrokens Hamn – härligt i Haverdal
Rulla till toppen