Ställplats: Södra Hamnen Motala – plats vid Vättern

Publicerad: 2020-06-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Södra Hamnen i Motala klingar välkänt för husbilsfarare. Sedan tre år finns även övernattningsplatser hos Vätternfiskarna strax intill. Vi har kollat.

Läge – 3

Vid Mörtviken mellan Motala Båtvarv och Motalabron. Från riksväg 50 tar du av vid södra avfarten. Det är cirka 1,5 kilometer till Motala centrum och du har gång- och cykelbana hela vägen. Fin utsikt in mot staden.

Service/standard – 3

Under maj till september är oftast personal på plats och om så inte är fallet finns anvisningar om hur man swishar och får kod till servicehuset. Det går även att bo här andra tider på året efter överenskommelse. Vid uppställningsplatserna finns två toaletter, dusch och tillgång till tvättmaskin. Komplett service för husbilar och latrintömningsplats. Ingen direkt handikappanpassning.

Uppställning – 3

Det är tio elplatser på grus, men även grönytor att slå upp sin campingmöbel på.Närheten till Vättern med utsikt mot Motala centrum på andra sidan viken är ett plus för denna plats.

Allmänt – 3

En alldeles utmärkt liten ställplats som endast vänder sig till husbilar. Servicehuset är fräscht.

Har man tillgång till cykel är det inte många minuter till Motala centrum, men självklart ligger det även inom gångavstånd.

I hamnområdet på andra sidan vattnet är det trevligt att vara på sommaren, här finns hantverksbodar, restauranger och museum. En promenad längs Motala Ström kan verkligen rekomenderas.

Ställplats: Södra Hamnen Motala – plats vid Vättern
Rulla till toppen